Combinaţiile de microelemente nutritive suprimă „poarta de intrare” celulară a coronavirusului

San Jose, California
2 iulie, 2020

O echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, sub conducerea Dr.Aleksandra Niedzwiecki, a demonstrat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive este capabilă să reducă semnificativ numărul receptorilor celulari necesari pentru infectarea virală a organismului uman.

Încă de la identificarea receptorului enzimei de convertire a angiotensinei (ACE2) ca „poartă de intrare” a coronavirusului pentru infectarea organismului uman, a  început o cursă în vederea „închiderii acesteu porţi”. Un grup de cercetători s-a înrolat în căutarea unui vaccin care să producă în corpul pacientului anticorpi capabili să blocheze aceste „porţi”. Un alt grup de cercetători a ales o abordare mai directă: au încercat să găsească nişte căi de scădere a numărului „porţilor” virale, prin diminuarea producţiei lor la nivel de ADN.

Acum, o echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Dr.Rath e posibil să fi câştigat această cursă. Ei au demonstrat în mod convingător că o anumită combinaţie de microelemente nutritive compusă din molecule bioactive naturale este capabilă să diminueze semnificativ exprimarea receptorilor ACE2 în tipurile de celule preferenţial afectate de coronavirus: celulele (epiteliale) din plămâni şi celulele (endoteliale) vasculare.

Deosebit de semnificativ este faptul că, sub influenţa stimulării cu molecule de semnal inflamator (citocine) – o probă de test care imită infecţiile clinice – exprimarea receptorilor ACE2 a fost suprimată cu până la 81%, lăsând disponibile mai puţin de 20% din aceste „porţi” virale.
În plus, vitaminele sunt esenţiale pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar, creşterea producţiei, migraţiei şi capacităţii leucocitelor de distrugere a microbilor – fapte documentate în orice manual de biologie sau biochimie.  Un astfel de spectru larg de apărare biologică este o condiţie preliminară pentru prevenirea unor viitoare pandemii.
Există aşadar acum o strategie sigură, accesibilă şi cu efect imediat, la dispoziţia oamenilor şi guvernelor lumii, pentru a-i ajuta să controleze actuala pandemie şi să prevină altele, viitoare. În plus, prin implementarea conceptului de grădini comunitare şi de cultivare la nivel de agriculturi naţionale, a legumelor şi fructelor bogate în vitamine, această abordare poate deveni o strategie viabilă pentru controlul pe termen lung al pandemiilor în ţările în curs de dezvoltare.
Institutul de Cercetare Dr.Rath este parte a unei organizaţii non-profit şi doreşte să îşi pună la dispoziţie expertiza, în mod gratuit, guvernelor şi instituţiilor publice din întreaga lume.

Pentru studiu (în limba engleză)


nakliyat depolama evden eve nakliyat depolama evden eve nakliyat nakliyat