Hrana organică este un Drept al Omului

„Un expert de frunte în domeniul alimentaţiei susţine că eliminarea pesticidelor din sistemele fragile de alimentaţie înseamnă protejarea celor mai predispuşi la o stare precară de sănătate”[Sursa: newint.org]

Cercetările arată că expunerea la pesticidele utilizate frecvent este legată de un risc crescut de mortalitate şi dezvoltare a cancerului şi altor boli.

Trecerea de la fructele şi legumele cultivate convenţional la cele crescute organic, chiar şi pentru câteva zile, reduce semnificativ nivelurile pesticidelor în organism. Demonstrând acest lucru, un studiu publicat în 2015 de cercetătorii din SUA a examinat 40 de copii cu vârste între 3-6 ani- Rezultatele au arătat că o alimentaţie organică a diminuat rapid şi semnificativ nivelurile mai multor pesticide, în organismul copiilor (de la 1/4 până la 1/2). În concordanţă cu alte cercetări care raportează descoperiri similare, studiul s-a alăturat unui lung şir de investigaţii ştiinţifice care confirmă beneficiile hranei organice.

Din punct de vedere nutriţional, beneficiile hranei organice sunt bine cunoscute. În 2014, în ceea ce este fără discuţie cea mai cuprinzătoare analiză de până acum, o echipă internaţională condusă de prof. Carlo Leifert de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie a descoperit că aceasta conţine cu până la 69% mai mulţi antioxidanţi decât hrana obişnuită. Pe baza unei analize a 343 studii revizuite de experţi din întreaga lume, descoperirile lui Leifert au spulberat mitul conform căruia nu ar exista nicio deosebire, din punct de vedere nutriţional, între hrana organică şi cea produsă cu utilizare de pesticide,

Află mai multe despre beneficiile hranei organice asupra sănătăţii citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/10/organic-food-is-a-human-right-says-leading-food-scientist-2/

Publicat cu permisiune