Pericolul amestecurilor de substanțe chimice în alimente, confirmat de cercetări efectuate în Danemarca

Noi cercetări importante desfășurate în Danemarca arată că efectul substanțelor chimice din alimente asupra sănătății poate fi mult mai dăunător decât se credea până acum. Admițând faptul că substanțele chimice nu sunt consumate individual ci în amestecuri, evaluarea a fost făcută de Institutul Național pentru Alimentație al Universității Tehnice din Danemarca și a demonstrat că până și dozele foarte mici de substanțe precum pesticidele și bifenolii policlorinați (PCB) pot genera amplificarea reciprocă a efectelor negative atunci când sunt prezente în combinații. Această descoperire confirmă practic îngrijorările pe care noi le-am enunțat pentru prima oară, cu ani în urmă.

Abordarea tradițională a evaluării riscului substanțelor chimice din alimente a fost făcută doar luând în considerare efectele individuale ale fiecărei componente, în beneficiul evident al fabricanților acestora. Chiar și în reglementările la nivel global realitatea este că nu s-a acordat de către Comisia Codex Alimentarius  nici o atenție faptului că pesticidele, adaosurile alimentare artificiale și alte substanțe chimice sintetice nu sunt consumate individual, ci în combinație. Efectul cumulativ pe termen lung al ingerării de multiple substanțe chimice asupra sănătății consumatorilor a fost ignorat pe scară largă.

De aceea, este semnificativ faptul că multe dintre substanțele chimice prezente în alimentele noastre sunt produse de către aceleași companii chimice și farmaceutice care doresc să interzică suplimentele sigure, nebrevetabile, cu vitamine și să ne pună cu forța în farfurie alimente modificate genetic. Și la fel cum se întâmplă cu medicamentele farmaceutice, și în cazul semințelor modificate genetic motivul cheie pentru care multe dintre aceste substanțe chimice există este acela că pot fi brevetate – iar brevetele înseamnă profituri și mai mari.

De aceea, nu este greu de imaginat că proliferarea pe scară largă a substanțelor chimice din alimente este potențial văzută de producătorii acestora ca un beneficiu financiar dublu, prin aceea că mărește simultan vânzările de medicamente brevetate utilizate pentru tratarea bolilor cauzate de consumul lor. Din acest punct de vedere, o privire asupra listei  membrilor deplini ai UK Chemical Industries Association, organizația care reprezintă companiile chimice și farmaceutice din Marea Britanie, arată cât de strâns legate sunt aceste două industrii și partenerii lor din domeniul petrochimiei și biotehnologiei.

În sistemul de asistență medicală preventivă al viitorului, așa cum a fost descris de Dr.Rath în Declarația de la Barletta, fructele și legumele pe care le plantăm și mâncăm vor fi crescute organic, fără pesticide și organisme modificate genetic. Cu aer curat și apă curată, vor crește natural în grădinile noastre, pe câmpurile  cultivate de comunitățile noastre și pe terenurile fermelor noastre. Dar, așa cum arată Dr.Rath, acest salt calitativ pentru omenire nu va veni de la sine – trebuie să îl organizăm! Înființând o grădină de legume acasă, învățând despre compost și abordări naturale, durabile în privința cultivării hranei, puteți nu doar să economisiți bani și să vă ocrotiți sănătatea, ci și să contribuiți la crearea unei lumi în care hrana fără restricții și un mediu înconjurător sănătos vor deveni realitate pentru noi toți.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/04/research-from-denmark-confirms-dangers-of-chemical-cocktails-in-foods/

Publicat cu permisiune