Psihiatria nutriţională, viitorul tratamentului bolilor mintale

Este cunoscut faptul că lipsa elementelor nutritive esenţiale contribuie la instalarea unei sănătăţi mintale precare în cazul persoanelor care suferă de anxietate şi depresie, tulburare bipolară, schizofrenie şi ADHD. Psihiatria nutriţională este o disciplină în plină dezvoltare, care se orientează pe utilizarea alimentelor şi suplimentelor nutritive pentru a asigura aceste elemente nutritive esenţiale ca parte a unul tratament integrat sau alternativ pentru boli mintale.

COMENTARIU

Din ce în ce mai mult, studiile arată că, întocmai ca şi problemele de sănătate fizică, şi tulburările sănătăţii mintale pot fi ameliorate în mod eficient şi sigur prin utilizarea microelementelor nutritive corecte.

În cazul depresiei, de exemplu, cercetările au arătat că suplimentele cu magneziu ar putea fi o alternativă la medicamentele antidepresive şi că suplimentele cu omega-3 pot ajuta chiar şi în tratamentul depresiei majore. La fel, nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt comune în cazurile de depresie, iar suplimentarea cu aceste elemente nutritive ameliorează stările de depresie.

Cu studii care arată şi că vitaminele B în doze mari pot ameliora simptomele schizofreniei şi că suplimentarea cu microelemente nutritive este utilă copiilor care suferă de deficit hiperactiv de atenţie (ADHD), viitorul psihiatriei nutriţionale se anunţă luminos.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/03/why-nutritional-psychiatry-is-the-future-of-mental-health-treatment/

Publicat cu permisiune