Teoria colesterolului ca și cauză a bolilor cardiovasculare este ”moartă”

Cum profiturile industriei farmaceutice generate de vânzarea statinelor  se prăbușesc, o nouă   recenzie științifică publicată în Pharmaceutical Journal – o publicație a  Societății Farmaceutice Regale Britanice –a turnat gaz peste foc, confirmând faptul că teoria colesterolului ca și cauză a bolilor cardiovasculare este ”moartă”. Demonstrând faptul că durata de viață supraviețuitorilor infarctelor miocardice a fost extinsă în medie cu doar 4 zile, autorii afirmă că este un ”imperativ moral și etic” ca potențialele pericole ale acestor medicamente să fie discutate. Totuși, semnficativ este faptul că ei trag concluzia greșită conform căreia în spatele bolilor cardiovasculare ar sta rezistența la insulină. Cu alte cuvinte, deși au dreptate 100% în faptul că dogma colesterolului nu are nicio bază științifică, au eșuat în identificarea corectă a cauzei care stă la baza bolilor cardiovasculare.

Din ce în ce mai mult în ultima perioadă, cercetătorii care îndrăznesc să abordeze deschis teoria colesterolului ca și cauză a bolilor cardiovasculare sunt atacați și acuzați că ar trata ”selectiv” datele științifice. De aceea, în această recenzie tabelele sunt prezentate astfel încât cercetătorii pro-statine sunt în final găsiți vinovați de abordare ”selectivă”. În pofida miliardelor investite în medicamentele din categoria statinelor pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge, autorii recenziei afirmă că ”nu există dovezi consistente” asupra beneficiilor clinice. Negând afirmațiile din rapoartele media, conform cărora întreruperea tratamentului cu statine ar duce la mii de infarcte miocardice și decese, studiul concluzionează că ”nu există dovezi științifice” despre nici măcar o singură persoană care să fi avut acest destin.

Susținerea alimentației adevărate și a exercițiului fizic regulat

Deosebit de semnificativ este faptul că autorii studiului sfătuiesc pacienții cu risc crescut de boli cardiovasculare să se focalizeze pe intervenții asupra stilului de viață, precum alimentația și exercițiul fizic regulat. Miliardele de dolari cheltuite pe cercetări și dezvoltări în domeniul medicamentelor, spun ei, ar putea fi direcționate în schimb către ”încurajarea pe scară largă a schimbării comportamentului populației”. În loc să lanseze mesaje despre scăderea numărului de calorii care nu fac decât să plaseze vinovăția asupra victimelor, exacerbând pandemia de boli cardiovasculare, autorii susțin că autoritățile din domeniul sănătății publice ar trebui să lucreze în primul rând la ideea de a susține consumul de ”hrană reală”. Cu alte cuvinte, focusul ar trebui să fie pe îmbunătățirea calității hranei și nu pe reducerea cantității acesteia.

Totuși, oricât de promițător ar suna toate acestea și deși sunt în deplină concordanță cu misiunea Fundației noastre de a promova abordările naturale din domeniul sănătății preventive, totuși nu se identifică adevărata cauză a bolilor cardiovasculare.

Cauza care stă la baza bolilor cardiovasculare

Desfășurate pe o perioadă de peste 25 de ani, cercetările științifice ale Dr.Rath au demonstrat că boala coronariană se manifestă din exact același motiv ca și scorbutul, în stadiul său incipient – un deficit de vitamina C în celulele care alcătuiesc peretele arterial. Spre deosebire de animale, oamenii dezvoltă boli cardiovasculare deoarece organismul lor nu poate produce vitamina C. Deși alimentația umană obișnuită asigură suficientă vitamina C pentru a preveni scorbutul, această cantitate nu este suficientă și pentru a garanta stabilitatea pereților arteriali. Ca o consecință a acțiunii continue de pompare a inimii și a aportului insuficient de vitamina C, se dezvoltă milioane de mici fisuri și leziuni în pereții arteriali. Ulterior, colesterolul, lipoproteinele și alți factori de risc apar pentru a repara aceste deteriorări.

Dintre toți acești factori de risc, de departe cel mai important este molecula cunoscută sub numele de lipoproteina (a). Existentă la oameni și primatele sub-umane, lipoproteina(a) funcționează ca o moleculă de reparare care compensează deteriorarea structurală a peretelui vascular. În general, animalele care produc vitamina C în organismul lor nu produc lipoproteina(a). La ființele umane, în cazul deficitului cronic de vitamina C, procesul de reparare a arterelor devine continuu. După mulți ani, se dezvoltă depozite aterosclerotice. Acest lucru duce eventual la apariția infarctelor miocardice și accidentelor vasculare cerebrale. Astfel, adevăratul vinovat din spatele bolii cardiovasculare nu este rezistența la insulină ci deficitul de vitamina C. Rezultă deci că soluția pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a accidentelor vasculare cerebrale este un aport optim al acestui element nutritiv, precum și al altora, care susțin formarea colagenului, pentru a păstra peretele arterial în stadiul optim de reparare.

Deși încă nu au înțeles aceste lucruri, prin confirmarea corectă a faptului că teoria colesterolului ca și cauză a bolii cardiovasculare este defectuoasă, autorii revistei Societății Farmaceutice Regale au înfipt un cui valoros în sicriul afacerii cu statine a Cartelului Farnaceutic. Să sperăm că, în lunile și anii ce urmează, medicii și cercetătorii de pretutindeni vor fi inspirați să se scuture de cătușele dogmei medicinei convenționale și să examineze ei înșiși cauza reală a pandemiei de boli cardiovasculare și soluția naturală a acesteia.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/11/royal-pharmaceutical-society-in-britain-confirms-cholesterol-theory-of-heart-disease-is-dead/

Publicat cu permisiune