Vitamina D3, magneziul şi vitamina B12 în doze zilnice diminuează severitatea bolii în rândul vârstnicilor infectaţi cu coronavirus

Un nou studiu efectuat de cercetători din Singapore sugerează că dozele zilnice de vitamina D3 (1000 UI), magneziu (150 mg) şi vitamina B12 (500 mcg) pot reduce severitatea bolii în rândul pacienţilor vârstnici infectaţi cu coronavirus. Administrată într-o facilitate spitalicească pe o perioadă de până la 14 zile, combinaţia de elemente nutritive a redus semnificativ proporţia pacienţilor care sufereau de deteriorări clinice, necesitând oxigen sau asistenţă de terapie intensivă. Cercetătorii spun că toate cele 3 elemente nutritive folosite sunt disponibile, sigure şi necostisitoare, de această combinaţie putând beneficia o mare parte a populaţiei la nivel global, mai ales cea din zonele care întâmpină provocări la nivel economic.

Publicat în formă preliminară pe serverul medRxiv, studiul a implicat 43 de pacienţi cu coronavirus, având vârste peste 50 de ani, care au fost împărţiţi în 2 grupuri. Un grup format din 17 pacienţi a beneficiat de suplimentarea cu elemente nutritive, iar ceilalţi 26 au constituit lotul de control. Pacienţii din grupul care a beneficiat de suplimentare au luat această combinaţie o dată pe zi, pe o durată medie de 5 zile.

Analizând rezultatele, cercetătorii au descoperit că doar 3 (17,6%) dintre cei 17 pacienţi din grupul care a beneficiat de suplimentare cu elemente nutritive au avut nevoie de suport de oxigen. În schimb, din grupul de control 16 (61,5%) dintre pacienţi au necesitat oxigen. Mai mult, toţi pacienţii din grupul de control care au necesitat oxigen au necesitat şi asistenţă intensivă ulterioară. În mod semnificativ, din 9 pacienţi care au beneficiat de suplimentare cu elemente nutrtitive în prima săptămână de la instalarea simptomelor, doar unul a avut nevoie de terapie cu oxigen. Cercetătorii spun că aceste rezultate oferă dovezi că această abordare poate ameliora rezultatele grave care ar putea decurge din infectarea cu coronavirus.

Beneficiile abordării bazate pe sinergia elementelor nutritive

Interesant este că aceşti cercetători au observat că elementele nutrtitive folosite în studiu ar putea să exercite efecte sinergice. Exemplele citate de aceştia includ efectul de protecţie al vitaminei D împotriva infecţiilor tractului respirator, faptul că magneziul este crucial în sinteza şi activarea vitaminei D şi faptul că acesta acţionează ca un co-factor în multe dintre enzimele implicate în metabolismul vitaminei D şi faptul că vitamina B12 este esenţială în susţinerea microbiomului dintr-un intestin sănătos, care are un rol important în dezvoltarea şi funcţionarea sistemului imunitar.

În ultimele câteva decenii, utilizarea combinaţiilor sinergice de elemente nutritive a fost subiectul unor acţiuni de pionierat întreprinse de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath. Munca lor a dat la iveală avantajele importante ale combinaţiilor de elemente nutritive comparativ cu mega-dozele de elemente nutritive individuale sau cu combinaţiile aleatoare. Printre aceste avantaje se numără maximizarea eficienţei fiecărei componente individuale din combinaţie, creşterea biodisponibilităţii celorlalte elemente nutritive şi menţinerea unui metabolism celular echilibrat.

Utilizarea combinaţiilor sinergice de elemente nutrtitive face posibilă atingerea mai multor ţinte biologice, simultan. În cazul cancerului, de exemplu, o combinaţie specifică de elemente nutritive dezvoltată la Institutul de Cercetare Dr.Rath poate inhiba invazia celulelor canceroase şi metastaza acestora, multiplicarea celulelor şi creşterea tumorilor, formarea de noi vase de sânge care hrănesc tumorile (angiogeneză) şi induce moartea naturală a celulelor canceroase (apoptoză),

În pofida avantajelor evidente ale abordării bazate pe sinergia elementelor nutritive, majoritatea studiilor de sănătate naturală publicate de alte institute de cercetare din zilele noastre încă mai continuă să se concentreze pe utilizarea elementelor nutritive individuale. Din acest motiv, cercetătorii din Singapore merită un credit special pentru alegerea unei abordări sinergice multi-elemente nutritive. Fără îndoială, cu cât mai curând abordarea sinergică va deveni norma în cadrul comunităţii de cercetare ştiinţifică, cu atât mai mare va fi progresul nostru către o lume mai sănătoasă şi lipsită de pandemii.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/06/daily-doses-of-vitamin-d3-magnesium-vitamin-b12-reduce-disease-severity-in-older-coronavirus-patients/

Publicat cu permisiune