29 de tipuri de medicamente detectate în râurile din Marea Britanie

Un nou studiu a descoperit 29 de tipuri diferite de medicamente în 2 râuri din Marea Britanie. Printre medicamentele descoperite se numără antidepresive, antibiotice şi medicamente pentru epilepsie. Un membru al echipei de cercetare care a desfăşurat studiul a spus că nivelurile înregistrate sunt „tipice” pentru râurile care trec prin majoritatea râurilor din Marea Britanie.

COMENTARIU

Poluarea mediului şi a surselor de apă potabilă cu niveluri măsurabile de medicamente farmaceutice este acum o problemă globală. Doar cu câteva săptămâni în urmă un nou studiu din SUA a dat la iveală faptul că staţiile de tratare a apei care colectează ape uzate de la companiile farmaceutice deversează cantităţi mari de medicamente în apele americane.

Cele mai mari niveluri ale medicamentelor în apă sunt considerate a fi în India unde au fost detectate 21 de ingrediente farmaceutice active, la niveluri de 150 de ori mai mari decât cele detectate în SUA.

Acest lucru demonstrează că afacerea cu boala de trilioane de dolari pe an a industriei farmaceutice este nedurabilă nu doar din punct de vedere economic, ci şi ecologic. Acest lucru ilustrează încă un motiv pentru care medicina bazată pe tratarea bolilor cu medicamente trebuie înlocuită urgent cu un sistem de asistenţă medicală preventivă care utilizează abordări de sănătate sigure, non-toxice, bazate pe cercetări ştiinţifice în domeniul sănătăţii naturale.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/06/study-finds-29-types-of-pharma-drugs-in-british-rivers/

Publicat cu permisiune