Analizele indică faptul că aproximativ 70% din legumele și fructele proaspete vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide chiar și după ce au fost spălate.
COMENTARIU
După cum arată aceste rezultate, dacă fructele și legumele sunt stropite cu pesticide atunci când cresc, spălarea lor înainte de consum nu poate înlătura complet substanțele chimice. Până la momentul recoltării produsului, substanțele chimice nu sunt prezente doar în coaja exterioară ci în tot alimentul. Totuși, în restul lumii, cei care se ocupă de reglementări induc în eroare în mod deliberat, în această privință.
Autoritățile din Europa pretind că peste 97% din alimentele de pe continent au reziduuri de substanțe chimice în limitele permise de legislația europeană. Încercând să inducă în eroare publicul afirmând că otrăvurile insecticide pulverizae pe plante ar fi chipurile sigure pentru consum uman, acești factori de reglementare ignoră flagrant efectele toxice amplificate pe care le au pesticidele atunci când sunt combinate. Cercetări din Danemarca au arătat că până și doze mici de pesticide își pot amplifica reciproc efectul când sunt prezente în combinații.
În SUA, glifosatul, un pesticid larg răspândit care a fost asociat cu cazuri de cancer, a fost găsit în aproape fiecare aliment comun consumat. Nivelurile de glifosat în organismul cetățenilor SUA au crescut semnificativ în ultimele câteva decenii.
Dovezile despre pericolul substanțelor chimice sintetice în alimentene noastre au rolul de a ne aminti faptul că în sistemele de asistență medicală ale viitorului, bazate pe prevenție, fructele și legumele trebuie să fie crescute organic și fără urme de pesticide sau OMG. Dr.Rath a subliniat în mod deosebit importanța acestei abordări în Declarația de la Barletta din 2014.
Pentru mai multe detalii despre beneficiile dovedite științific ale hranei organice, citiți acest articol de pe site-ul nostru
Publicat cu permisiune