Libertatea cuvântului și comunicarea informațiilor științifice veridice

În clasicul roman al lui George Orwell ”1984”, Winston Smith, eroul principal, definește libertatea ca fiind dreptul de a spune că doi plus doi fac patru. ”Dacă acest lucru este garantat”, spune el, ”restul vine de la sine”. Într-o paralelă notabilă la observația lui Orwell privind regimurile totalitare, restricțiile guvernamentale la adresa dreptului de a comunica adevăruri științifice despre terapiile naturale impun fără rost niște limite stricte cu privire la ce putem și ce nu putem spune. Dar când vom ajunge eventual în punctul în care aceste constrângeri la adresa libertății cuvântului nu vor mai exista, cel puțin în ceea ce privește misiunea noastră Sănătate pentru toți toate celelalte lucruri vor urma de la sine.

În anumite zone ale lumii, precum Europa, restricțiile la adresa comunicării științifice a informației cu privire la beneficiile alimentelor și suplimentelor nutriționale asupra sănătății sunt draconice până la extrem. Atât de dictatoriale sunt legile Uniunii Europene despre mențiunile de sănătate, încât până și simpla afirmație ”Consumul regulat de apă în cantități semnificative poate reduce riscul deshidratării” a fost interzisă.

Efectele, la nivel mondial, ale acestor tipuri de interdicții opresive asupra sănătății oamenilor nu trebuie subestimate. Menit să ocrotească ‘afacerea cu boala’ a industriei farmaceutice, reglementarea, controlul și limitarea educației în domeniul sănătății naturale are impact direct asupra bunăstării miliardelor de oameni de pe întregul mapamond. În toți anii care au trecut de la primele descoperiri științifice ale Dr.Rath, au murit milioane de oameni din cauza faptului că le-a informația despre nutriție și acces la terapii naturale, care le-ar fi putut salva viața le-a fost interzisă.

Pe scurt, acesta este motivul pentru care trebuie să luptăm pentru libertatea de a alege în domeniul sănătății naturale. Corpul nostru este al nostru, ne aparține nouă, nu guvernelor. Deciziile pe care le luăm în privința terapiilor cu vitamine și abordărilor naturopate pe care dorim să le utilizăm nu trebuie limitate de tehnocrați guvernamentali și politicieni pro-totalitariști care funcționează efectiv ca acționari ai unei industrii care câștigă trilioane de dolari pe an. În orice societate civilizată care își merită numele este pur și simplu inacceptabil ca suferințele ce ar putea fi prevenite și pierderea de vieți omenești să se perpetueze ca mijloc de protecție a profiturilor farmaceutice.

În domeniul sănătății naturale și libertății vitaminelor, au existat multe acțiuni pozitive de-a lungul anului 2015. Newsletter-ele și site-ul Fundației noastre stau mărturie în acest sens. Totuși, este clar că mai sunt încă multe de făcut. De aceea proiectul nostru Mișcarea Vieții este atât de important la nivel mondial. În ultimă instanță, scopurile gemene Sănătate pentru toți și Cunoaștere pentru toți vor fi posibile numai dacă acționăm împreună și facem pași constructivi pentru a le face să devină realitate. Dacă împărtășiți angajamentul nostru față de aceste scopuri nobile, vă invităm să semnați petiția Mișcării Vieții, să ne scrieți și să acționați ca voluntar în aceste scopuri oriunde v-ați afla. Cu ajutorul vostru, cu sinergia inițiativelor locale de pe întregul mapamond, se va putea face ca schimbările necesare pentru sistemele noastre de asistență medicală să înceapă cât mai curând posibil salvând astfel milioane de vieți.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/12/freedom-of-speech-and-the-communication-of-truthful-scientific-information/

Publicat cu permisiune