comment1103

Acetaminofenul poate dubla riscul de astm la copii

Un nou studiu a descoperit că administrarea  medicamentelor care conțin acetaminofen (paracetamol) la copiii mici, le poate dubla riscul de a dezvolta astm mai târziu în viață.

COMENTARIU

Publicarea acestui studiu se bazează pe descoperirile anterioare care arată o legătură între acetaminofen (paracetamol) și riscul de astm. Într-un studiu publicat în 2016, cercetătorii au descoperit că administrarea de acetaminofen în timpul sarcinii sau administrarea acestuia la bebeluși, este asociată cu dezvoltarea astmului la copil câțiva ani mai târziu. Oferind dovezi clare ale pericolelor acetaminofenului, cercetătorii au reușit să elimine în mod specific posibilitatea ca acele cazuri de astm înregistrate să fi fost cauzate, de fapt, de problema medicală pentru care a fost luat medicamentul.

Însă astmul nu este nici pe  departe singurul risc pentru sănătate asociat cu utilizarea acetaminofenului la sugari. Cercetările publicate la începutul acestui an au descoperit că mamele care iau medicamentul în timpul sarcinii își pot face nepoții infertili. Alte cercetări au arătat că poate provoca anomalii sexuale dăunătoare la descendenții unei femei.

Află mai multe despre faptul că medicii subestimează pericolele acetaminofenului citind acest articol de pe site-ul nostru-

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/09/new-study-finds-acetaminophen-may-double-risk-of-asthma-in-children/

Publicat cu permisiune