Acidul gras omega-3 DHA poate ajuta în gestionarea ADHD

Suplimentarea timp de 6 luni cu doze mari de acid docosahexaenoic (DHA), un acid gras omega-3, poate ajuta copiii şi adolescenţii care suferă de sindromul deficitului hiperactiv de atenţie (ADHD)

COMENTARIU

Sindromul Deficitului Hiperactiv de Atenţie este  o afecţiune a creierului marcată de un tipar constant de neatenţie şi/sau hiperactivitate. Afecţiunea poate interfera sever cu funcţionarea şi dezvoltarea pacientului. Conform Departamentului de Educaţie al Centrului de Resurse Naţionale sin SUA, se estimează că aproximativ 129 milioane de copii din întreaga lume suferă de ADHD. Asociaţia ADHD din Germania estimează că 4.4 % dintre adulţi suferă de această afecţiune, majoritatea rămânând nediagnosticaţi.

Cel mai comun tratament pentru ADHD oferit de medicina convenţională implică prescrierea de medicamente precum Ritalin şi Adderall. Totuşi, ambele au fost asociate cu intenţii suicidare şi schimbări de personalitate. Ritalin este un stimulent al sistemului nervos central şi s-a dovedit că provoacă  efecte secundare grave printre care nervozitate, agitaţie, anxietate, insomnie, greaţă, frecvenţă cardiacă crescută, hipertensiune arterială şi chiar psihoză.

Adderall este o amfetamină legală care provoacă o puternică dependenţă în cazul utilizării prelungite. Printre efectele secundare grave se numără tremurături, halucinaţii, crampe musculare, hipertensiune arterială, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, schimbări de personalitate şi schimbări extreme de dispoziţie.

Află cum acizii graşi omega-3, vitaminele B, vitamina D, mineralele ca zincul, magneziul şi fierul precum şi probioticele sunt utile în controlul ADHD citind acest articol de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/omega-3-fatty-acid-dha-may-help-manage-adhd/

Publicat cu permisiune