Acizii graşi EPA şi DHA din uleiul de peşte Omega 3 acţionează diferit asupra inflamaţiei

Acizii graşi omega 3 EPA (acid eicosapentaenoic) şi DHA (acid docosahexaenoic) acţionează diferit împotriva inflamaţiei cronice, conform rezultatelor unui studiu randomizat care arată că fiecare dintre aceştia joacă un rol important pentru sistemul imunitar [Sursa: sciencedaily.com ]

COMENTARIU

Inflamaţia este de departe cea mai frecventă problemă de sănătate cu care ne confruntăm de-a lungul vieţii noastre. Aceasta este asociată cu fiecare infecţie care apare în corp, precum gripa sau infecţiile pulmonare. Dar inflamaţia nu este specifică doar infecţiilor. Ea este asociată şi cu boli comune precum ateroscleroza şi boala cardiovasculară, artrita şi procesele canceroase. În plus, inflamaţia este şi răspunsul primar al organismului la vătămările „externe” precum arsurile solare, tăieturile sau chiar şi o entorsă la gleznă.

Chiar şi înainte de acest studiu recent, deja se ştia că acizii graşi omega 3 joacă roluri importante în reducerea inflamaţiei. Un studiu publicat în 2015 a dat la iveală faptul că pot ajuta la reduerea inflamaţiei de exemplu în boala renală cronică. Cercetătorii care au desfăşurat acest studiu sugerează că suplimentarea pe termen lung cu acizi graşi omega-3 poate fi o potenţială terapie pentru limitarea inflamaţiei care se asociază cu insuficienţa renală cronică, exacerbând evoluţia acesteia.

Cercetările de pionierat desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive este eficientă pentru producerea unei reduceri semnificative a diferiţilor mediatori inflamatorii şi citokinelor implicate în inflamaţia sistemică. Printre acestea se numără vitamina C, fitoelementele nutritive quercetină, extract de ceai verde, aminoacizii lizină, prolină li arginină şi antioxidantul N-acetil-cisteină. Profitând de principiile ştiinţifice ale sinergiei elementelor nutritive, astfel de combinaţii sunt mai eficiente împotriva inflamaţiei decât microelementele nutritive individuale, administrate separat.

Află mai multe despre beneficiile microelementelor nutritive în inflamaţie citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/12/new-study-finds-fish-oil-omega-3s-epa-and-dha-work-differently-on-chronic-inflammation/

Publicat cu permisiune