Acizii grași Omega 3 ajută la diminuarea simptomelor de astm la copii

Noi cercetări sugerează că acei copii care au o alimentație bogată în acizi grași Omega 3 suferă mai puține crize de astm induse de poluarea aerului.

COMENTARIU

Există dovezi științifice care arată clar că microelementele nutritive ajută în controlul astmului. Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au investigat modul în care un anumit amestec de microelemente nutritive poate afecta răspunsul celulelor musculare netede la diferiți stimuli alergici precum histamina, proteinele bacteriene și substanțele chimice cu efect inflamator. Ei au observat că această combinație a inhibat semnificativ contracțiile celulelor musculare Elementele nutritive individuale (vitamina C, lizină, prolină și altele) au ajutat la relaxarea celulelor musculare netede. Totuși, combinate, au dat un efect mult amplificat față de suma efectelor individuale ale ingredientelor, arătând astfel importanța sinergiei microelementelor nutritive.

Cercetătorii au desfășurat și un studiu clinic pilot pe pacienți cu astm (vârste 45-75 ani). Acești pacienți au luat o combinație specifică de microelemente nutritive pe o perioadă de 3 luni și au fost supuși intermitent la teste de activitate pulmonară. la sfârșitul celor 3 luni toți pacienții aveau o capacitate pulmonară mărită și mulți chiar dublă comparativ cu valorile măsurate la începutul studiului.

Pentru a afla mai multe despre controlul natural al astmului citește acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/omega-3-fatty-acids-linked-to-fewer-childhood-asthma-symptoms/

Publicat cu permisiune