comment1131

Acizii graşi Omega 3 – asociaţi cu îmbătrânirea sănătoasă

Un nou studiu publicat în British Medical Journal a dat la iveală faptul că nivelurile crescute de acizi graşi omega-3 în sânge sunt asociate cu îmbătrânirea sănătoasă în rândul adulţilor vârstnici,

COMENTARIU

Confirmând importanța acizilor grași omega-3 în contribuția la îmbătrânirea sănătoasă, cercetătorii care au realizat acest studiu au descoperit că adulții în vârstă cu cele mai ridicate niveluri au mai multe șanse să trăiască fără boli cronice sau deteriorări mentale sau fizice.

Chiar înainte de acest studiu, nu exista nici o îndoială că acizii grași omega-3 joacă un rol important în protejarea sănătății noastre. Necesari pentru buna funcționare a inimii, creierului, ochilor și a altor organe, acizii grași omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) sunt deosebit de importante, deoarece corpul uman le poate produce doar în cantități limitate. Prin urmare, în mod semnificativ, cercetările sugerează că suplimentarea dietelor noastre cu această clasă de microelemente nutritive poate oferi o mare varietate de beneficii pentru sănătatea noastră.

În ultimele decenii, o serie de studii au arătat că acizii grași omega-3 sunt de ajutor în prevenirea și controlul bolilor precum bolile cardiovasculare, bolile neurologice, cancerul și altele. Cercetări recente s-au adăugat la cunoștințele noastre, constatând că acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației în bolile renale cronice și, atunci când sunt combinate cu vitaminele B, pot opri evoluţia bolii Alzheimer. Alte studii confirmă că pot ajuta la tratarea depresiei majore; reduce riscul de boli oculare; și reduce comportamentul agresiv la copii.

Pentru beneficii optime asupra sănătăţii, vă recomandăm să luați acizi grași omega-3 în cadrul unei combinaţii sinergice de microelemente nutritive. Pentru a examina recomandările științifice ale dr. Rath pentru suplimentarea cu vitamine, minerale, aminoacizi și oligoelemente, citeşte „Recomandările de bază pentru sănătatea celulară” de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/10/study-links-omega-3-fatty-acids-to-healthy-ageing/

Publicat cu permisiune