![brain](https://medicinacelulara.ro/wp-content/uploads/2021/11/brain-278x173.png)
Acizii graşi Omega-3 din uleiul de peşte stimulează funcţionarea creierului la persoanele cu boli cardiovasculare
„Doi acizi grași omega-3 găsiți în uleiul de pește pot ajuta la îmbunătățirea funcției creierului la adulții în vârstă care au un tip de boală cardiovasculară despre care se știe că îi expune pe oameni la risc de declin cognitiv.” [Sursa: Medicalexpress.com]
COMENTARIU
Efectuat de cercetători din SUA, acest studiu a constatat că acizii graşi omega-3 acid docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA) au îmbunătățit funcția cognitivă la vârstnicii cu boală coronariană. În mod semnificativ, cele mai mari îmbunătățiri ale funcționării creierului pacienţilor au fost observate atunci când au fost prezente niveluri mai mari ale ambilor acizi grași.
Cercetările anterioare au descoperit că persoanele cu niveluri mai mari de acizi grași omega-3 sunt mai puțin probabil să moară prematur. Nivelurile mai ridicate au fost, de asemenea, legate de îmbătrânirea sănătoasă.
S-a demonstrat că suplimentele care conțin acizi grași omega-3 ajută la tratarea depresiei majore, la reducerea inflamației în boala renală cronică, la reducerea riscului de boli oculare, la reducerea tensiunii arteriale și la protejarea sistemului cardiovascular.
Alte cercetări au legat suplimentele de omega-3 cu beneficiile cognitive și cu mai puține simptome de astm la copii, precum și cu o reducere a comportamentului agresiv. Acidul gras omega-3 DHA a fost considerat deosebit de util în gestionarea ADHD.
Atunci când sunt luate în timpul sarcinii, un aport crescut de acizi grași omega-3 a fost asociat cu o mai bună rezolvare a problemelor de către copii și s-a demonstrat că reduce riscul de naștere prematură
Află mai multe despre optimizarea sănătăţii cu ajutorul acestor elemente nutritive versatile, citind acest articol de pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune