comment1151

Acizii graşi Omega 3 reduc riscul de naştere prematură

Un nou studiu a constatat că mărirea aportului de acizi grași omega-3 în timpul sarcinii reduce riscul nașterilor premature.

COMENTARIU

Studiile științifice arată că suplimentarea adecvată cu microelemente nutritive oferă numeroase beneficii pentru sănătate atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru copilul în curs de dezvoltare.

Un motiv important pentru aceasta este că sarcina crește nevoia de substanțe nutritive specifice, care poate să nu fie satisfăcute doar prin alimentaţie. Nevoile nutriționale ale unei femei se schimbă constant în timpul diferitelor etape ale sarcinii și în timpul alăptării. În absența unei cantități suficiente de microelemente nutritive, femeile sunt expuse riscului de a dezvolta deficiențe care pot afecta negativ atât propria sănătate, cât și cea a copilului pe care îl poartă.

Procesul real de naștere pune, de asemenea, un stres extraordinar pe corpul unei femei, prin pierderea unei mari cantităţi de sânge și substanțe nutritive. Acest lucru, în mod inevitabil, îi epuizează rezervele de energie. Prin urmare, este esențial să se asigure o hrană adecvată în timpul sarcinii și, după aceea, în timpul alăptării. Microelementele nutritive precum vitamina C, lizina, prolina, acidul folic și grupul de vitamine B, printre altele, sunt esențiale pentru un copil sănătos și pentru naștere și pentru prevenirea complicațiilor în timpul sarcinii.

Un alt factor important de luat în considerare este că dezvoltarea diferitelor organe ale fătului începe și continuă în diferite stadii ale sarcinii. Alimentaţia necorespunzătoare, în orice fază a sarcinii, poate, prin urmare, afecta sistemele de organe ale bebelușului, greutatea la naștere și chiar supraviețuirea. În mod crucial, modul în care organele se dezvoltă în timpul sarcinii poate determina, de asemenea, modul în care creșterea lor continuă după nașterea copilului.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în timpul sarcinii citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/11/new-research-finds-omega-3-fatty-acids-reduce-risk-of-premature-birth/

Publicat cu permisiune