Acizii graşi Omega-3 scad riscul degenerării maculare induse de vârstă

Acizii graşi Omega-3 scad riscul degenerării maculare induse de vârstă

Un studiu a constatat că creșterea aportului alimentar de acizi grași polinesaturați omega-3 cu lanț lung, în special acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA), reduce riscul de degenerescență maculară indusă de vârstă.
[Sursa: nutraingredients-usa.com]

COMENTARIU

O boală degenerativă care apare în mod obișnuit după vârsta de 50 de ani, degenerescența maculară indusă de vârstă (age-related macular degeneration, AMD) distruge lent, dar constant macula, partea retinei responsabilă pentru vederea centrală ascuțită și detaliată. O cauză principală a deficienței vederii, este cea mai frecventă cauză de orbire în lumea occidentală.

Deși nu putem opri procesul de îmbătrânire, putem preveni efectele sale negative asupra ochilor noștri. Un stil de viață sănătos, inclusiv suplimentarea cu elementele nutritive celulare corespunzătoare va ajuta la menținerea unei vederi optime.

Antioxidanții precum vitamina C, vitamina E, beta-carotenul și zincul s-au dovedit a fi deosebit de utile în cazurile de AMD avansat. Cercetătorii din Statele Unite, care au efectuat un studiu clinic randomizat, controlat cu placebo, care a implicat 3.640 de participanți cu vârste cuprinse între 55 și 80 de ani, au recomandat ca pacienții cu vârsta peste 55 de ani care prezintă factori de risc pentru AMD avansat să ia în considerare administrarea de suplimente care conțin antioxidanți și zinc.

Aflaţi mai multe despre abordarea medicinii celulare a Dr. Rath pentru prevenirea și controlul bolilor oculare comune, citind acest articol pe site-ul nostru web.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2024/07/omega-3-fatty-acids-cut-risk-for-age-related-macular-degeneration/

Publicat cu permisiune