Adevărul despre colesterol

Medicamentele pentru scăderea colesterolului constituie unul dintre cele mai mari segmente ale afacerii industriei farmaceutice la nivel global. Această afacere multimiliardară este construită pe frică – o frică bazată pe presupunerea că infarctele miocardice ar fi cauzate de colesterol. În timp ce ”sperietoarea colesterolului” a devenit o mină de aur pentru companiile producătoare de medicamente, povara economică a acestei afaceri este în ultimă instanță suportată de noi, oamenii.

Profesioniștii din domeniul sănătății, factorii de decizie la nivel politic și sute de milioane de pacienți din întreaga lume au dreptul să știe: care sunt faptele dovedite și care sunt scenariile fictive promovate de afacerea de investiții farmaceutice cu medicamente brevetate pentru scăderea colesterolului?

Demascarea mitului colesterolului

O analiză a datelor științifice privind rolul colesterolului în organism dă la iveală 3 aspecte importante care au fost ascunse în mod deliberat pacienților:

1. Colesterolul este o moleculă esențială pentru viață. Este o componentă structurală a pereților miliardelor de celule din organism și un precursor al multor molecule biologice inclusiv hormoni ca estrogenul și testosteronul

2. Dacă vasele de sânge sunt intacte din punct de vedere structural, nu există dovezi științifice conform cărora colesterolul, chiar și în cantități ușor mai ridicate, deteriorează sau cauzează plachete aterosclerotice și infarcte miocardice.

3. La animalele de test, pentru a se obține un efect dăunător al colesterolului asupra pereților intacți ai vaselor de sânge (adică, pentru a se forma plachetele) nivelul acestuia trebuie crescut artificial până la niveluri niciodată întâlnite la oameni.

Cu alte cuvinte, contrar a ceea ce li s-a spus pacienților, nu există dovezi științifice conform cărora colesterolul – chiar și la niveluri moderat ridicate – ar deteriora pereții intacți ai vaselor de sânge.

Dogma colesterolului este în contradicție cu fenomenele cheie din cardiologie

Următoarele fenomene din cardiologie pun în mod fundamental sub semnul întrebării dogma scăderii colesterolului:

Pentru a afla cum să previi pe cale naturală, fără medicamente, nivelurile ridicate de colesterol, infarctele miocardice, accidentele vasculare cerebrale, hipertensiunea arterială și alte afecțiuni, citește cartea salvatoare de vieți a Dr.Rath, De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da !

 

 

 

1. Toate plachetele care se formează în sistemulvascular uman se dezvoltă în principal în sistemul arterial (arterioscleroza). Nu se cunosc cazuri de plachete formate pe vene (venoscleroză). Dacă nivelurile ridicate de colesterol ar deteriora arterele prin formarea de plachete, atât venele cât și arterele ar dezvolta plachete în egală măsură. Totuși, nu este cazul.

2. Peste 90% din plachete se formează pe arterele coronare ale inimii, un segment egal cu o milionime din lungimea totală de 96,000 km a sistemului vascular al corpului uman. Instalatorii ar putea înțelege foarte bine de ce acest fapt este în contradicție cu ceea ce ar fi de așteptat să se ntâmple în mod normal. Apa de proastă calitate deteriorează un sistem de conducte pe întreaga sa lungime nu doar pe o fracțiune infimă din acesta.

3. Animalele, cu mici excepții, nu fac infarcte miocardice. Mai mult, la animalele care hibernează, precum urșii, colesterolul crește de peste 3 ori peste nivelul mediu întâlnit la oameni. Și deși speciile care hibernează nu s-au stins din cauza infarctelor miocardice, în rândul oamenilor bolile cardiovasculare sunt ucigașul nr. 1 în lumea industrializată.

4. Spre deosebire de oameni, animalele sintetizează vitamina C din glucoză în ficatul lor. Vitamina C este esențială pentru producția de colagen, molecula principală de întărire a pereților vasculari și a corpului. Efectul devastator al deficitului cronic de vitamina C asupra pereților vaselor de sânge a fost cunoscut de-a lungul secolelor ca scorbut, boală care a ucis un număr de aproximativ 2 milioane de marinari între anii 1500-1800.

5. Singurul motiv pentru care aceste cunoștințe de bază nu au fost aplicate pentru protecția și stabilizarea pereților vaselor de sânge ai milioanelor de pacienți ai zilelor noastre este acela că vitamina C nu este brevetabilă. Cu alte cuvinte, răspândirea acestei informații amenință o sursă foarte lucrativă de profituri pentru industria de investiții farmaceutice: piața multimiliardară a bolilor cardiovasculare.

6. Astfel, medicina convențională se limitează la tratarea simptomelor bolilor cardiovasculare, ignorând cauza care stă la baza acestora – slăbirea pereților vasculari.

7. Campaniile de marketing pentru medicamente de scădere a colesterolului folosesc colesterolul ca pe un țap ispășitor. Astfel industria farmaceutică – în calitate de organizator principal al campaniei ”sperietoarea colesterolului” – reușește simultan 2 lucruri:

* creează o piață multimiliardară pentru medicamente brevetate de scădere a colesterolului, în special statine.

* Prin această campanie înșelătoare evită în mod deliberat atacarea cauzelor care stau la baza bolilor cardiovasculare – slăbirea pereților vasculari – asigurându-se astfel că perpetuarea bolilor cardiovasculare continuă, ca piață profitabilă, prin intermediul vânzărilor de medicamente pentru scăderea colesterolului.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/cholesterol-facts/

Publicat cu permisiune