Adevărul despre „Ice Bucket Challenge”

În ultimele luni, aşa numita Ice Bucket Challenge (provocarea găleţii cu gheaţă) a devenit un fenomen în social media. Banii adunaţi astfel numai în ultima lună, pentru finanţarea cercetărilor privind scleroza laterală amiotrofică (ALS) se apropie deja de 100 milioane $. Promovată în principal de asociaţia ALS din SUA, ideea de bază din spatele provocării este ca oamenii să îşi toarne în cap o găleată cu apă rece ca gheaţa, să doneze bani, apoi să nominalizeze un prieten care să facă acelaşi lucru.

Boală neurodegenerativă gravă, scleroza laterală amiotrofică – cunoscută şi ca boala Lou Gehrig sau boala neuronilor motori – cauzează slăbiciune musculară şi atrofierea corpului, Speranţa de viaţă a pacienţilor cu ALS este în medie de 2-5 ani de la diagnosticare.

Dar cum „provocarea găleţii cu gheaţă” a devenit virală într-o perioadă în care vânzările anuale de medicamente ale industriei farmaceutice se aşteaptă să atingă 1,2 trilioane $ până în 2016, se impune o întrebare cheie: de ce o industrie care obţine trilioane de dolari pe an are nevoie de donaţiile oamenilor pentru a-şi susţine cercetările?

Realitatea incomodă din spatele acestei întrebări, pe care interesele ascunse nu doresc să o înţelegeţi, este că miliardele de dolari câştigaţi de organizaţiile medicale de caritate din întreaa lume formează un fond şi o reţea de suport a multimiliardarei industrii farmaceutice şi a afacerii sale cu medicamente chimice brevetate.

De aceea este semnificativ faptul că, în puternic contrast cu ineficienţa medicamentelor în tratamentul ALS, studiile au arătat că microelementele nutritive naturale, nebrevetabile, precum acizii graşi polinesaturaţi, vitamina E, coenzima Q10, vitamina B12, seleniul şi altele pot fi de ajutor în controlul bolii. Un caz deosebit de semnificativ în această privinţă este profesorul Stephen Hawking care a supravieţuit peste 50 de ani de la diagnosticare. Hawking a arătat în British Medical Journal că suspectează că o cauză a ALS în cazul său ar putea fi malabsorbţia vitaminelor. De aceea şi-a suplimentat alimentaţia cu o gamă largă de suplimente cu vitamine şi minerale, în mod zilnic, încă din a doua jumătate a anilor 1960

În pofida acestui lucru, poziţia principală a asociaţiei ALS din SUA susţine în principiu că nu există dovezi medicale că vitaminele sau suplimentele ar putea fi de ajutor. Şi poate că de aceea marea majoritate a cercetărilor pe care le finanţează par să ignore abordările naturale. În această privinţă, observăm de pe site-ul Asociaţiei că primeşte finanţare de la marile companii producătoare de medicamente.

În loc să îşi pună speranţele în „provocarea găleţii cu gheaţă” şi industria farmaceutică multimiliardară, considerăm că ar fi timpul ca pacienţilor cu ALS, familiilor lor şi medicilor să li se spună adevărul. Condiţia preliminară pentru prevenţia cu succes şi tratamentul bolilor cronice precum ALS este încheierea multimiliardarei „afaceri cu boala” şi înlocuirea acesteia cu o nouă abordare bazată pe descoperiri ştiinţifice revoluţionare în domeniul cercetărilor asupra vitaminelor şi sănătăţii celulare. Pentru Fundaţia noastră, atingerea acestor scopuri – şi pe cale de consecinţă salvarea a milioane de vieţi – este o problemă de cea mai mare urgenţă şi cea mai mare prioritate a noastră.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2014/08/the-truth-about-the-ice-bucket-challenge/

Publicat cu permisiune