Adevărul șocant despre hrana organică și produsele preambalate

Se estimează că în alimentele convenționale ambalate vândute în SUA se găsesc aproximativ 2000 de compuși chimici, iar în hrana organică doar 40.

COMENTARIU

În ziua de astăzi nimeni nu ar trebui să mai aibă dubii în ceea ce privește pericolul combinării alimentelor cu substanțe chimice sintetice. Ilustrând riscurile acestora asupra sănătății, cercetări din Danemarca publicate în 2015 au dat la iveală faptul că până și doze mici din anumite pesticide precum bifenolii policlorinați (polychlorinated biphenyls, PCB) își pot amplifica reciproc efectele negative atunci când se găsesc în combinații. Astfel de substanțe chimice se găsesc frecvent în alimentele ultraprocesate al căror consum s-a descoperit recent că poate mări riscul de deces timpuriu.

În schimb, cercetările științifice confirmă din ce în ce mai mult beneficiile hranei organice asupra sănătății. În 2004, în ceea ce era pe atunci cea mai cuprinzătoare analiză la zi, o echipă internațională condusă de profesorul Carlo Leifert de la universitatea Newcastle din Marea Britanie a descoperit că hrana organică are conținut de antioxidanți cu 69% mai mare decât hrana obișnuită li niveluri mai mici de metale toxice și pesticide. Bazate pe analiza a 343 studii revizuite de experți din întreaga lume, descoperirile lui Leifert au distrus mitul conform căruia nu se poate face deosebire între hrana organică și cea produsă cu utilizare de pesticide.

Și alte studii susțin munca lui Leifert. O recenzie publicată în 2009 de Agenția Franceză pentru Alimentație (French Food Agency AFSSA) a arătat că hrana organică conține niveluri mai ridicate de minerale precum fierul și magneziul și de asemenea mai mulți antioxidanți. Similar, un studiu publicat în 2007 a arătat că morcovii, merele și piersicile cultivate organic au cantități mai mari de vitamina C și flavonoide. Oamenii de știință care au analizat roșiile organice au făcut în mod repetat descoperiri asemănătoare și au confirmat că acestea conțin mai multă vitamina C, compuși fenolici și flavonoide decât aceleași legume cultivate în mod obișnuit.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile dovedite ale hranei organice citiți acest articol de pe site-ul nostru.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/the-shocking-truth-about-organic-vs-conventional-packaged-foods/

Publicat cu permisiune