comment1382

Administrarea acetaminofenului în sarcină poate provoca ADHD şi autism

Un nou studiu sugerează că expunerea la acetaminofen (paracetamol) în uter poate crește riscul copilului de tulburare de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) și tulburare de spectru autist.

COMENTARIU

Medicii subestimează frecvent pericolele acetaminofenului. Spre deosebire de impresia dată de industria farmaceutică și de acţionarii acesteia, cum că ar fi un medicament sigur de tip „vindecă-tot”, cercetările arată că utilizarea pe termen lung a acetaminofenului crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, insuficiență renală, sângerare gastrointestinală și deces timpuriu.

Expunerea bebelușilor și copiilor mici la acest medicament este deosebit de periculoasă. Chiar înainte de publicarea acestei ultime cercetări, un alt studiu publicat la începutul acestui an a arătat deja că femeile care iau acetaminofen în timpul sarcinii cresc riscul ca copiii lor să aibă tulburări de comportament.

Alte cercetări arată că bebelușii expuși la acetaminofen au mai multe șanse de a dezvolta astm. Unele dovezi sugerează că medicamentul poate chiar dubla riscul de astm la copii.

De asemenea, se știe că utilizarea acetaminofenului în timpul sarcinii poate provoca anomalii nocive ale hormonilor sexuali, punând în pericol copiii nenăscuți.

Află mai multe despre tratamentul natural pentru ADHD citind acest articol de pe site-ul nostru.

Află mai multe despre dovezile ştiinţifice, stategiile naturale şi etapele practice în tratamentul natural al autismului în articolul nostru Înţelegerea autismului

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/10/study-suggests-taking-acetaminophen-in-pregnancy-linked-to-higher-risk-of-adhd-autism/

Publicat cu permisiune