zinc 1

Administrarea de zinc la pacienţii COVID-19 poate ajuta la recuperarea acestora

„Administrarea suplimentelor de zinc la pacienții cu COVID-19 cu niveluri scăzute ale acestui element nutritiv poate fi o strategie de reducere a mortalității și a timpului de recuperare, conform unui nou studiu.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Acest studiu a mai constatat că suplimentele de zinc ar putea ajuta la prevenirea grupurilor expuse riscului de a suferi cele mai grave efecte ale COVID-19, cum ar fi persoanele în vârstă. Procedând astfel, cercetătorii au observat că, în comparație cu pacienții cu niveluri mai mari ale acestui element nutritiv, cei cu niveluri mai scăzute au avut un risc mai mare de mortalitate.

Alți cercetători au făcut descoperiri similare. Într-un studiu efectuat în Spania, cercetătorii au examinat 249 de pacienți cu coronavirus internați într-un spital din Barcelona. Ei au descoperit că pacienții care au murit aveau niveluri semnificativ mai mici de zinc decât cei care au supraviețuit.

Prin urmare, în mod promițător, oficialii din unele țări încep să recunoască eficacienţa zincului împotriva coronavirusului. În Madurai, un oraș din sudul Indiei, oficialii au oferit o combinație de comprimate de zinc și vitamina C persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități pentru a le ajuta să lupte împotriva coronavirusului. Oficialii orașului responsabili cu distribuirea tabletelor spun că recunosc că inițiativa lor va spori imunitatea pacienților testați pozitiv pentru virus.

Află cum au confirmat oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath că o combinaţie de vitamina C cu alţi compuşi naturali împiedică mecanismele cheie ale infectării cu coronavirus, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/administering-zinc-to-covid-19-patients-could-help-their-recovery/

Publicat cu permisiune