“Un studiu care a analizat asocierea dintre o mare varietate de expuneri prenatale și infantile și dezvoltarea neuropsihologică la copiii de vârstă școlară a constatat că aportul de alimente organice este asociat cu scoruri mai bune la testele de inteligență fluidă (capacitatea de a rezolva noi probleme de raționament) și memoria de lucru ( capacitatea creierului de a reține informații noi, necesare pe termen scurt). ” [Sursa: Medicalexpress.com]
COMENTARIU
Din punct de vedere nutrițional, beneficiile alimentelor ecologice sunt deja incontestabile. În 2014, în ceea ce a fost probabil cea mai cuprinzătoare analiză până în prezent, o echipă internațională de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie a constatat că alimentele organice conțin niveluri cu până la 69% mai ridicate de antioxidanți cheie decât alimentele obișnuite, precum și niveluri mai scăzute de metale toxice și pesticide. Pe baza unei analize a 343 de studii revizuite de experţi din întreaga lume, concluziile echipei au distrus mitul conform căruia alimentele organice nu s-ar deosebi cu nimic de alimentele produse folosind pesticide.
Există şi alte studii care susțin această lucrare. O recenzie publicată în 2009 de Agenția Franceză pentru Alimentație (French Food Agency, AFSSA) a arătat că alimentele organice conțin niveluri mai ridicate de minerale, precum fierul și magneziul, precum și mai mulți antioxidanți. În mod similar, un studiu publicat în 2007 a constatat că morcovii organici, merele și piersicile conțin cantități crescute de vitamina C și flavonoide. Oamenii de știință care analizează roșiile organice au făcut în mod repetat constatări comparabile și au confirmat că au mai multă vitamina C, compuși fenolici și flavonoide decât omoloagele lor cultivate în mod convențional.
Află mai multe despre beneficiile hranei organice asupra sănătății citind acest articol de pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune