Alimentele ultraprocesate pot duce la o sănătate cardiovasculară deficitară

Alimentele ultraprocesate, care se fac responsabile de peste jumătate din caloriile din alimentaţia americanilor, sunt asociate cu deficienţe ale sănătăţii cardiovasculare, conform cercetărilor desfăşurate de oamenii de ştiinţă de la Centrel de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA

COMENTARIU

Ideea că aportul crescut de hrană ultraprocesată duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare nu ţine de vreo ştiinţă complicată. Astfel de alimente au în mod invariabil un conţinut scăzut de vitamine, minerale şi alte microelemente nutritive esenţiale. După cum a arătat Dr.Rath, deficitul cronic al acestor substanţe alimentare vitale sunt cauzele primare ale celor mai comune boli cronice ale zilelor noastre. De aceea nu este deloc surprinzător că, în afara bolilor cardiovasculare, hrana ultraprocesată este asociată şi cu cancerul.

Subliniind şi mai mult pericolele alimentelor ultraprocesate, un studiu publicat la începutul anului 2019 lega consumul acestor alimente de decesul timpuriu. Cercetătorii au descoperit că o creştere de doar 10% a aportului de alimente precum pâinea albă, snacks preambalate, semipreparate gata-de-încălzit, băuturi gazoase şi chips din cartofi a fost asociată cu 14% creştere a riscului de deces în următorii 7 ani.

Acest lucru demonstrează de ce, aşa cum arată Dr.Rath în Declaraţia de la Barletta, în sistemele de asistenţă medicală ale viitorului cele mai eficiente medicamente vor creşte în grădinile noastre, pe pământ cultivat în cadrul comunităţilor noastre şi pe câmpurile fermelor noastre. Departer de a fi ultraprocesate, aceste alimente vor fi toate crescute organic, fără pesticide şi OMG şi bogate în vitamine. Cum efectele globale asupra sănătăţii ale metodelor de aghricultură intensivă şi ale hranei ultraprocesare deviun din ce în ce mai evidente, acum este timpul implementării acestor schimbări atât de necesare.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/11/ultra-processed-food-linked-to-poorer-cardiovascular-health/

Publicat cu permisiune