Antibioticele măresc riscul de infarct și accident vascular cerebral în rândul femeilor

Femeile care iau antibiotice pe perioade lungi de timp prezintă un risc crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, conform cercetărilor efectuate pe un număr de 36,500 femei.

COMENTARIU

În anumite împrejurări, antibioticele pot salva vieți. Totuși, ca în cazul oricăror medicamente, administrarea lor pe termen lung poate cauza probleme grave. Pe lângă riscul crescut de infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale, un studiu publicat în 2017 a descoperit că pot mări riscul de cancer de colon.

Copiii ale căror mame au luat antibiotice în timpul sarcinii prezintă un risc cu 20% mai mare de a fi spitalizați pentru infecții grave. Alte cercetări arată că această clasă de medicamente perturbă flora microbiană intestinală, cu efecte negative asupra imunității, metabolismului și sănătății.

Contrar riscului administrării pe termen lung a antibioticelor, suplimentarea cu microelemente nutritive poate îmbunătăți în siguranță funcționarea sistemului imunitar. Află mai multe citind acest articol de pe site-ul nostru.

Pentru a afla cum să tratezi în mod natural tulburările legate de imunodeficiență, citește acest articol de pe site-ul nostru.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/antibiotic-use-linked-to-greater-risk-of-heart-attack-and-stroke-in-women/

Publicat cu permisiune

Lasă un răspuns

Se pot utiliza următoarele atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>