pregnancy birth infections

Antibioticele obişnuite, asociate cu malformaţii congenitale

Un nou studiu sugerează că administrarea unor antibiotice obişnuite în timpul primului trimestru de sarcină este asociată cu un risc crescut de malformaţii congenitale

COMENTARIU

Deşi invenția antibioticelor a salvat, fără îndoială, multe vieți, utilizarea lor nu este fără riscuri. Cercetările arată că perturbă microbiota intestinală a organismului, rezultând efecte negative asupra imunității, metabolismului și sănătății generale. Cercetătorii arată că utilizarea lor pe termen lung poate mări riscul de cancer de colon, de exemplu, iar administrarea în timpul sarcinii ar fi legată de un risc crescut de infecţii grave ale copiilor. Chiar şi utilizarea antibioticelor în doze mici s-a demonstrat a avea efect negativ asupra sănătăţii copiilor.

Prin contrast cu pericolele antibioticelor, o cantitate optimă de microelemente nutritive esențiale susține sistemul imunitar al organismului în siguranță și în mod natural. Deşi mulți oameni iau doar vitamina C în astfel de scopuri, o astfel de abordare ratează beneficiile importante ale sinergiei microelementelor nutritive. Vitamina C funcționează mai eficient atunci când este combinată cu alte microelemente nutritive precum zincul, quercetina și seleniul. Astfel, eficacitatea suplimentelor în îmbunătățirea imunității depinde de faptul că acestea conțin o combinație sinergică atent concepută de microelemente nutritive pentru a ajuta la generarea de celule sanguine sănătoase și pentru a susține alte organe ale sistemului imunitar.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/02/common-antibiotics-linked-to-increased-risk-of-birth-defects/

Publicat cu permisiune