mindset

Antibioticele obişnuite pot cauza căderi nervoase

Dovezile arată că doxiciclina şi alte antibiotice obişnuite pot creşte riscul de apariţie a problemelor psihiatrice, halucinaţiilor şi tendinţelor suicidare [Sursa: dailymail.co.uk]

COMENTARIU

Deşi inventarea antibioticelor a salvat, fără îndoială, multe vieți, utilizarea lor nu este lipsită de riscuri. Cercetările arată că acestea perturbă microbiota intestinală a organismului, având ca rezultat efecte negative asupra imunității, metabolismului și sănătății generale. Utilizarea pe termen lung a antibioticelor poate fi deosebit de periculoasă. Un studiu publicat în 2017 a constatat că o astfel de utilizare ar putea crește riscul de cancer intestinal, de exemplu.
Utilizarea antibioticelor a fost, de asemenea, legată de un risc crescut de infarct și accident vascular cerebral. Într-un studiu publicat în 2019, cercetătorii au descoperit că femeile cu vârste peste 60 de ani care au luat antibiotice timp de 2 sau mai multe luni au prezentat un risc crescut de boli cardiovasculare. Utilizarea pe termen lung s-a dovedit a fi asociată cu un risc crescut şi atunci când medicamentele au fost luate de persoane cu vârste între 40 și 59 de ani.

La fel, antibioticele prezintă riscuri atunci când sunt luate în timpul sarcinii. S-a constatat că acei copii ale căror mame au luat antibiotice în timpul sarcinii prezintă un risc cu până la 20% mai mare de a fi spitalizați pentru infecții grave. Alte cercetări au asociat aceste medicamente cu un risc crescut de malformații congenitale.

Când sunt administrate copiilor, s-a dovedit că până și utilizarea antibioticelor în cantităţi reduse are un impact negativ asupra sănătății. Un studiu din Marea Britanie publicat în 2019 a urmărit peste 250.000 de copii preșcolari și a constatat că cei care au luat  antibiotice (2 sau mai multe serii de tratament) pentru infecții respiratorii acute în anul precedent au prezentat un risc cu 30% mai mare de a nu răspunde la tratamentul ulterior, comparativ cu copiii care nu au luat deloc antibiotice.

Află cum îţi poţi îmbunătăţi imunitatea în mod natural utilizând combinaţii sinergice de microelemente nutritive, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/01/common-antibiotics-may-trigger-mental-breakdowns/

Publicat cu permisiune