conception

Antidiabeticele luate de bărbaţi înaintea concepţiei, asociate cu un risc cu 40% mai mare de malformaţii congenitale

„Utilizarea Metforminului de către bărbați în perioada de trei luni înainte de a concepe un copil a fost asociată un risc cu 40% mai mare de malformații congenitale la urmași, potrivit unui studiu publicat în revista Annals of Internal Medicine.” [Source: cnn.com]

COMENTARIU

Metformin este un medicament  prescris pe scară largă pacienților cu diabet. Printre efectele sale secundare se numără dureri musculare, dificultăți de respirație, dureri de stomac, vărsături, hipoglicemie și aritmie. Pot apărea, de asemenea, convulsii și comă.

Cercetările mai arată  că metforminul poate să epuizeze nivelurile vitaminei B12 și să declanșeze neuropatie periferică, o formă dureroasă de afectare a nervilor. Cu toate acestea, metforminul nu este singurul care reduce nivelul de vitamine, deoarece există acum un mare număr de dovezi științifice care arată că cel puțin 150 de tipuri diferite de medicamente pot priva organismul de elemente nutritive esențiale. În unele cazuri, cum ar fi cercetările care arată că aspirina (acidul acetilsalicilic) epuizează vitamina C, această informaţie există de peste 80 de ani.

Află mai multe despre abordarea diabetului din perspectiva medicinei celulare a Dr.Rath citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/04/mens-use-of-diabetes-drug-just-before-conception-is-linked-to-40-percent-increase-in-birth-defects/

Publicat cu permisiune