Lungs

Aportul crescut de vitamina A, E şi D, asociat cu risc scăzut de infecţii respiratorii

Aportul crescut de vitamina A, E și D este asociat cu risc scăzut de boli respiratorii, potrivit unui studiu, experții solicitând mai multe cercetări privind efectul lor asupra COVID-19. [Sursa: news.sky.com]

COMENTARIU

Un sistem imunitar care funcționează optim este principala și cea mai puternică armă a organismului pentru recunoașterea și distrugerea virusurilor și altor agenți patogeni care pot provoca boli respiratorii. După cum arată această știre, pentru a asigura un sistem imunitar sănătos, este vitală furnizarea optimă de microelemente nutritive corecte. Dar vitaminele A, E și D nu sunt singurele microelemente nutritive benefice.

Vitamina C joacă roluri deosebit de importante în întărirea imunității, de exemplu. Ajută la inactivarea ADN-ului viral, limitând astfel reproducerea virală și ajută la producerea de anticorpi de către globulele albe din sânge.

În sinergie cu vitamina C, aminoacidul lizină este, de asemenea, important pentru blocarea enzimelor de digerare a colagenului și consolidarea țesutului conjunctiv, controlând astfel răspândirea agenților infecțioși.

Antioxidanții precum zincul și seleniul sunt, de asemenea, esențiali, deoarece susțin țesuturile limfoide din glanda timusului și ajută la funcționarea celulelor albe ale sângelui.

Mulți oameni iau vitamina C numai atunci când au boli respiratorii. Acest lucru este regretabil deoarece acest lucru înseamnă că nu reușesc să beneficieze de principiul sinergiei microelementelor nutritive. Vitamina C funcționează mai eficient atunci când este combinată cu microelemente nutritive precum lizină, zinc, seleniu și quercetina, dintre fitoelementele nutritive.

Pentru a afla mai multe despre diferitele moduri în care micronutrienții susțin sistemul imunitar în combaterea infecțiilor, citiți acest articol pe site-ul nostru.

Sursa:https://www.dr-rath-foundation.org/2020/11/high-intake-of-vitamins-a-e-and-d-linked-to-fewer-respiratory-illnesses-says-study/

Publicat cu permisiune