salmon omega3

Aportul mărit de omega-3, asociat cu protecţia cardiacă şi rezultate cardiovasculare mai bune

„Un nou studiu publicat în Mayo Clinic Proceedings oferă dovezi în sprijinul consumului mai multor acizi grași omega-3 pentru protecția cardiovasculară.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Acizii grași Omega-3 joacă un rol vital în menținerea sănătății noastre. Necesari pentru buna funcționare a inimii, creierului, ochilor și altor organe, acizii grași acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) sunt deosebit de importanţi, deoarece corpul uman îi poate produce doar în cantități limitate. Cercetările sugerează că suplimentarea alimentaţiei noastre cu aceste microelemente nutritive cheie poate oferi o mare varietate de beneficii impresionante pentru sănătate.

S-a demonstrat că suplimentele care conțin acizi grași omega-3 ajută la tratarea depresiei majore, la reducerea inflamației în bolile renale cronice, la reducerea riscului de boli oculare și la reducerea tensiunii arteriale. Nivelurile mai ridicate din sânge ale acestor acizi grași au fost, de asemenea, legate de îmbătrânirea sănătoasă.

În timpul sarcinii, s-a demonstrat că un aport crescut de acizi grași omega-3 reduce riscul de naștere prematură. O alimentaţie maternă bogată în omega-3 a fost asociată în mod similar cu o mai bună rezolvare a problemelor de către copii.

La copii, suplimentele cu omega-3 au fost legate de mai puține simptome de astm și s-au dovedit că reduc comportamentul agresiv. De asemenea, s-a găsit că acidul gras omega-3 DHA este util în gestionarea ADHD.

Află mai multe despre menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii cu ajutorul acizilor graşi omega-3 citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/09/increased-omega-3-intake-linked-to-cardioprotection-and-improved-cardiovascular-outcomes/

Publicat cu permisiune