extend life

Aportul ridicat de seleniu în alimentaţie, asociat cu întinerirea „vârstei biologice”

„Aportul crescut de seleniu alimentar este asociat cu telomeri mai lungi, raportați a fi un marker al îmbătrânirii biologice, conform unui nou studiu.” (Sursa: nutraingredients.com)

COMENTARIU

Nu există nicio îndoială că seleniul joacă un rol cheie în menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Antioxidant important care protejează organismul împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și îi asistă sistemele de apărare, studiile clinice au stabilit că seleniul joacă un rol deosebit de important în lupta împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Acest ultim studiu sugerează că ar putea exista o legătură între aportul mai mare de seleniu și telomerii mai lungi. Uneori asemănați cu vârfurile de la capetele șireturilor, fără de care șireturile s-ar desface, telomerii se găsesc la capetele cromozomilor. Printre rolurile lor se numără protejarea cromozomilor contra deteriorării și de asigurarea faptului că aceştia că se pot înmulţi corect. Se știe că telomerii se scurtează odată cu vârsta. Dovezile științifice sugerează că telomerii scurti pot fi asociați cu dezvoltarea bolilor.

Totuşi, oricat de important este seleniul, concluziile acestui ultim studiu nu trebuie înţelese în sensul că un aport mare de seleniu este suficient pentru a te proteja de imbătrânire şi boli. În schimb, pentru rezultate optime, este nevoie de o gamă largă de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive, aflate într-un raport bine echilibrat.

Află mai multe despre recomandările Dr.Rath din perspectiva medicinei celulare, privind suplimentarea zilnică cu microelemente nutritive, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/02/higher-dietary-selenium-intakes-linked-to-younger-biological-age/

Publicat cu permisiune