kids hepa

Are COVID-19 vreun rol în hepatita misterioasă a copiilor?

“Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că au fost identificate 348 de cazuri probabile de hepatită de origine necunoscută, pe măsură ce studiile asupra rolului potențial al adenovirusului și al infecției cu COVID-19 câştigă teren.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Până la 17 mai, 429 de cazuri de hepatită inexplicabilă au fost raportate într-un total de 22 de țări. Au avut loc șase decese, 26 de copii primind transplant de ficat. În timp ce se spune că oamenii de știință investighează dacă cazurile au fost cauzate de un adenovirus care activează un răspuns inflamator, posibil după o infecție anterioară cu COVID-19, au fost sugerate câteva alte cauze posibile.

Unii oameni de știință cred că în spatele focarului ar putea fi carantina COVID-19, deoarece a redus interacţiunea socială și a slăbit imunitatea copiilor.

Între timp, într-un document de informare recent, Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit a remarcat că a existat „un număr relativ mare de familii care dețin câini sau alte cazuri de expunere la câini”. Copiii afectați au fost intrat în contact cu câini în 70% dintre cazurile de hepatită studiate în Marea Britanie.

În Anglia, trei sferturi dintre respondenți au menționat utilizarea paracetamolului (acetaminofen). Deși s-a sugerat, de asemenea, că vaccinurile împotriva COVID-19 pot juca un rol, autoritățile susțin că nu există dovezi care să asocieze focarul cu acestea. În mod similar, în urma descoperirii primelor 169 de cazuri, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că în niciunul dintre acestea nu au fost detectate virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută.

Aşadar, deocamdată ca și în cazul cauzei certe a pandemiei de COVID-19, originea acestui focar misterios de hepatită rămâne neclară.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/05/world-health-organization-studying-whether-covid-has-role-in-child-hepatitis-mystery/

Publicat cu permisiune