Aspirina, legată de creșterea riscului de cancer de piele

Un nou studiu a descoperit că persoanele care iau zilnic aspirină au un risc aproape dublu de a dezvolta melanom, un tip de cancer de piele.

Aspirina este un medicament mai periculos decât înțeleg mulți oameni. Ca dovadă, un studiu publicat în revista medicală The Lancet în 2017 a descoperit că persoanele în vârstă care iau zilnic aspirină după un infarct miocardic sau accident vascular cerebral au un risc mult mai mare de potențială hemoragie internă fatală decât se credea anterior. Studiul publicat de oameni de știință de la Universitatea Oxford sugerează că peste 3000 de pacienți mor anual în Marea Britanie, ca o consecință a utilizării acestui medicament pe termen lung.

Având în vedere că se știe de mult faptul că aspirina cauzează pacienților hemoragii fatale, este interesant de observat că cercetări din anii 80 arată că ea epuizează nivelurile de vitamina C din corp. Acest lucru face o conexiune evidentă cu scorbutul, boala deficitului clinic de vitamina C care de asemenea duce la hemoragie masivă și moarte. Văzută în această lumină, posibilitatea ca fatalitatea aspirinei să fie legată de deficitul cronic de vitamina C nu poate fi ignorată.

Într-un raport publicat în 1936, primul de acest fel, cercetătorii de la Departamentul de Nutriție al Universității de Stat din Iowa din Statele Unite au descris modul în care administrarea aspirinei la copii a fost urmată de eliminarea unei cantități mai mari de vitamina C prin urină. O altă legătură interesantă s-a făcut în 1973 în cazul unui studiu publicat în Journal of Clinical Pharmacology care a observat clar că prezența aspirinei poate chiar inhiba complet absorbția vitaminei C în leucocite (celulele albe ale sângelui)

Pentru a afla cum cercetările asupra medicinei celulare au demonstrat faptul că melanomul (cancerul de piele) poate fi controlat natural prin utilizarea unei anumite combinații de vitamina C și microelemente nutritive, citiți acest articol .

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/05/aspirin-linked-to-higher-risk-of-skin-cancer/

Publicat cu permisiune