Aspirina nu ar trebui recomandată vârstnicilor sănătoşi

Un nou studiu a dat la iveală faptul că aspirina în doze mici nu prelungeşte supravieţuirea fără dizabilităţi a vârstnicilor sănătoşi cu vârste peste 70 de ani nici măcar a celor cu cel mai mare risc de boală cardiovasculară.

COMENTARIU

Promovată frecvent ca un aşa zis „medicament minune”, aspirina este departe de a fi atât de sigură pe cât se pretinde că ar fi. Ilustrând acest lucru, un studiu publicat în 2017 a descoperit că riscul de hemoragie majoră şi deces cauzat de acest medicament este mai mare decât s-a crezut iniţial. Semnificativ este faptul că pentru persoanele cu vârste peste 75 de ani riscul de a suferi o hemoragie letală în urma tratamentului cu aspirină este de 10 ori mai mare ca în cazul pacienţilor tineri.

În loc să ajute vârstnicii să trăiască mai mult, studiile publicate în 2018 şi 2019 au arătat că aspirina nu doar că nu are efect în vederea prelungirii vieţii, dar poate avea chiar efectul opus. Alte cercetări leagă acest medicament de un risc crescut de cancer de piele.

Află cum poţi preveni bolile cardiovasculare în mod natural, fără medicamente, citind acest articol de pe site-ul nostru precum şi cartea salvatoare de vieţi a Dr.Rath, De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/aspirin-should-not-be-recommended-for-healthy-people-aged-over-70/

Publicat cu permisiune