Inventată inițial de Bayer și promovată ca ”medicament minune”, cercetarea arată clar că aspirina nu este nici atât de sigură nici atât de eficientă pe cât se pretinde a fi. Efectele secundare posibile sunt bine documentate și includ mâncărimi, probleme gastrointestinale, reacții alergice, probleme de respirație, umflarea buzelor, feței, limbii sau gâtului, sunete în urechi, confuzie, halucinații, confuzie, greață, vărsături sau dureri de stomac, probleme de sângerare, febră, deranjament stomacal, somnolență și dureri de cap. Cercetări recente leagă medicamentul și de un risc crescut de cancer de piele arătând că probabilitatea ca pacienții să sufere tulburări care implică sângerări masive și deces este mult mai mare decât se credea inițial.
Având în vedere că se știe de mult că aspirina poate cauza sângerări fatale pacienților, este interesant de observat că cercetări ce datează încă din anii 80 au ajuns la concluzia că aspirina epuizează vitamina C din organism. La fel, cercetări din anii 70 arată că poate inhiba complet absorbția vitaminei C în celulele albe ale sângelui. Acestea fac o legătură evidentă cu scorbutul, boala deficitului clinic de vitamina C, care, la fel, duce la hemoragie și deces. Văzută în această lumină, este clar că posibilitatea ca fatalitatea aspirinei să fie legată de deficitul de vitamina C nu mai poate fi trecută cu vederea.
Având în vedere că se știe demult că aspirina cauzează hemoragii fatale pacienților, este interesant de observat că cercetări vechi de peste 80 de ani arată că aceasta epuizează vitamina C din organism. În mod similar, cercetări publicate în anii 1970 arată că poate chiar inhiba complet absorbția vitaminei C în celulele albe ale sângelui. Aceasta arată o conexiune evidentă cu scorbutul, boala deficitului clinic de vitamina C care, de asemenea, duce la hemoragie și moarte. Văzută în această lumină, posibilitatea ca fatalitatea aspirinei să fie legată de deficitul cronic de vitamina C nu mai poate fi ignorată.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/09/new-study-finds-aspirin-doesnt-prolong-life/
Publicat cu permisiune