comment1146

Autismul, asociat cu deficitul de zinc în copilărie

Un nou studiu publicat în revista Frontiers in Molecular Neuroscience asociază autismul cu deficitul de zinc în copilărie.

COMENTARIU

Deficitul de microelemente nutritive este constatat aproape universal la copiii cu autism. Studiile arată că lipsa vitaminei D este deosebit de frecventă și că suplimentarea cu acest element nutritiv poate aduce îmbunătățiri remarcabile. La copiii cu autism care s-au născut foarte prematuri, suplimentele cu acizi grași omega s-au dovedit a fi de ajutor.

Pentru prevenirea autismului, cercetările au descoperit că copiii mamelor care iau multivitamine în timpul sarcinii pot avea un risc redus de a dezvolta afecțiunea.

Există o suprapunere considerabilă între simptomele autismului și cele ale tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Majoritatea copiilor cu autism prezintă simptome de ADHD, de exemplu. Ca și în cazul autismului, prin urmare, cercetările arată că microelementele nutritive pot fi de ajutor în tratarea ADHD. Află mai multe despre tratarea ADHD în mod natural cu microelemente nutritive, citind acest articol de Mirja Holtrop.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/11/new-study-links-autism-to-zinc-deficiency-in-childhood/

Publicat cu permisiune