comment0498 1

Avertizările privind riscul de epilepsie ca efect al medicamentelor, „nu ajung la femei”

Aproape 70% dintre femeile chestionate despre un medicament puternic pentru epilepsie nu au primit noi avertismente de siguranță cu privire la pericolele de a-l lua în timpul sarcinii, declară în exclusivitate BBC.

COMENTARIU

Din anii 1970, aproximativ 20.000 de copii din Marea Britanie au fost afectați de valproați – o clasă de substanțe chimice folosite pentru a trata convulsii și tulburarea bipolară – ca urmare a faptului că aceste substanţe au fost prescrise mamelor lor în timpul sarcinii. Faptul că acei copii sunt încă afectați de aceste medicamente până astăzi demonstrează că, spre creșterea profiturilor, „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice minimizează în mod deliberat pericolele medicamentelor toxice pe care le produce.

Este destul de rău că indivizii au fost răniți de medicamentele farmaceutice, dar cu siguranță este și mai rău atunci când pericolele pentru copilul nenăscut au fost ascunse în mod intenționat, în goana după profituri. Probabil cel mai rău exemplu istoric în acest sens poate fi găsit în fișierele secrete obținute de ziarul Sydney Morning Herald din Australia care dezvăluie că, la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, compania de medicamente Grunenthal a ignorat și ascuns avertismentele repetate că medicamentul său talidomidă ar putea afecta bebelușii nenăscuți. În total, se estimează că peste 10.000 de copii din 46 de țări din întreaga lume s-au născut cu malformaţii, ca o consecință directă a faptului că mamelor lor li s-a prescris talidomidă pentru greață și grețuri matinale în timpul sarcinii.

În mod uimitor, așadar, în ciuda tragediei globale care a rezultat în urma utilizării talidomidei, medicamentul este încă prescris astăzi pentru tratamentul mielomului multiplu, un tip de cancer. O dovadă în plus, de parcă ar mai fi nevoie, a faptului că industria farmaceutică continuă să pună interesele acționarilor săi înaintea celor ale sănătății umane.

Sursa:  https://www.dr-rath-foundation.org/2017/09/epilepsy-drug-warnings-not-reaching-women-survey-shows/

Publicat cu permisiune