Beneficiile microelementelor nutritive în combaterea melanomului (cancer de piele)

Cel mai frecvent factor de risc pentru cancerele de piele este expunerea neprotejată la lumină solară şi raze ultraviolete. Deşi cancerul de piele apare în mod obişnuit la adulţii vârstnici, acum este şi asociat cu utilizarea crescută a solarelor, chimioterapiei, radioterapiei, imunosupresiunii prelungite şi expunerii la substanţe chimice carcinogenice din apă şi alimente. Aceşti factori, alături de expunerea neprotejată la soare, devin din ce în ce mai des responsabili de cancere de piele la copii şi adulţi tineri.

Institutul de Cercetare Dr.Rath a publicat un studiu in vivo în care se testau efectele unei anumite combinaţii de microelemente nutritive (exract de ceai verde, vitamina C şi aminoacizii lizină şi prolină, printre altele) asupra dezvoltării celulelor de melanom injectate în rinichii şoarecilor. Deşi rinichii nu sunt organe tipice pentru creşterea celulelor de melanom, urmărirea evoluţiei acestor celule canceroase în rinichi permite o mai bună înţelegere a mecanismelor metastazei şi a rolului microelementelor nutritive în controlarea acestor mecanisme. Rezultatul studiului1 a arătat că tumorile de melanom dezvoltate în rinichi în grupul de control de şoareci au fost mult mai mari decât cele din grupul care a primit suplimentare. Mai mult, metastazele din plămâni au fost cu mult mai inhibate în grupul care a primit suplimentare cu microelemente nutritive, comparativ cu grupul de control.

Melanomul este cel mai temut cancer de piele din cauza agresivităţii sale şi a răspândirii rapide către organele vitale precum inima, ficatul, rinichii şi creierul. În prezent, modalităţile de tratament convenţional nu sunt eficiente în blocarea metastazelor melanomului. Studiul coroborează rezultate anterioare ale studiilor care au arătat că această combinaţie specifică de microelemente nutritive poate reduce efectiv metastaza melanomului în ficat şi splină.2 Consistenţa eficienţei acestei combinaţii de microelemente nutritive în suprimarea diferitelor căi metabolice de metastazare este o mărturie a faptului că se poate controla dezvoltarea cancerului, pe cale naturală, ţintind simultan variatele sale mecanisme celulare.
De aceea, pe lângă protecţia împotriva supra-expunerii la soare şi alte măsuri preventive, suplimentarea cu microelemente nutritive ar trebui considerată ca un factor adiţional important pentru a reduce şansele de dezvoltare a cancerului de piele.Ref:

  1. Roomi MW, et al., Integrative Cancer Therapies, Jan 2019
  2. Roomi MW, et al., Biofactors. 2008;33:181-189

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/07/how-micronutrients-can-benefit-in-combatting-melanoma-skin-cancer/

Publicat cu permisiune