Beneficiile sinergiei microelementelor nutritive în cancerul vezicii urinare

Beneficiile sinergiei microelementelor nutritive în cancerul vezicii urinare

Cancerul vezicii urinare ocupă al 4-lea loc în rândul celor mai comune tipuri de cancer întâlnite la bărbați. Majoritatea pacienților cu cancer de vezică urinară sunt persoane cu vârste peste 60 de ani. Societatea Americană pentru Cancer estimează că în 2015 vor fi diagnosticate în SUA aproximativ 74000 noi cazuri de cancer ale vezicii urinare.

Sistemul urinar uman este format din rinichi, uretere (tuburi prin care se transportă urina de la rinichi la vezică), vezica urinară și uretra. Vezica urinară este un sac muscular gol, localizat în pelvis, a cărui funcție principală este aceea de a depozita urina înainte de excreție. Vezica urinară poate depozita aproximativ 400-600 ml de urină. Este căptușită cu un tip specific de celule numite uroteliu, care separă urina de stratul muscular al vezicii urinare. 90% dintre cancerele vezicii urinare, cunoscute și sub denumirea de cancere uroteliale, se dezvoltă în acest strat de celule. Deși rata de supraviețuire pe o perioadă de 5 ani în cazul cancerului de vezică limitat la uroteliu este destul de bună, aceasta scade dramatic atunci când cancerul se răspândește în stratul muscular al vezicii și în nodulii limfatici sau chiar dincolo de aceștia. În 2015 s-au estimat 16.000 de decese cauzate de metastazarea cancerului vezicii urinare.

Pe lângă vârstă, sex și consumul de tutun, un alt factor care poate mări riscul dezvoltării cancerului vezicii urinare sunt infecțiile cronice ale tractului urinar. În plus, expunerea ocupațională la substanțe chimice precum arsenicul, benzenul din industriile de vopsele și aminele aromatice folosite în industria pielăriei, cauciucului și produselor textile sunt factori cunoscuți de risc pentru cancerul vezicii urinare. Medicamentele folosite în chimioterapie (ciclofosfamida) și medicamentul Actos utilizat în cazul diabetului au fost de asemenea considerate responsabile pentru creșterea incidenței cancerului de vezică urinară.

Simptomele cancerului vezicii urinare sunt vagi și, în special în cazul bărbaților în vârstă, pot fi adesea trecute cu vederea fiindcă ar putea fi confundate cu simptomelor unor afecțiuni necanceroase. Urmele de sânge proaspăt sau de cheaguri de sânge în urină pot fi indicații pentru cancer. Totuși, alte simptome precum dureri în partea inferioară a spatelui, urinare frecventă sau dificultăți la urinare pot fi și simptome ale unei infecții urinare, calculi renali sau prostată mărită și astfel pot întârzia punerea diagnosticului de cancer. În multe cazuri, cancerul vezicii urinare este diagnosticat abia atunci când boala deja s-a răspândit. Rata de supraviețuire scade cu 6% atunci când cancerul vezicii urinare este diagnosticat într-un stadiu avansat.

Peste 90% dintre decesele cauzate de cancer survin ca urmare a răspândirii acestuia. Enzimele care digeră țesutul conjunctiv – metaloproteinaze de matrice (MMP) – joacă un rol important în formarea metastazelor. Am utilizat o combinație specifică de microelemente nutritive care conține vitamina C, lizină, prolină, extract de ceai verde și altele, pentru a evalua activitatea MMP în celulele de cancer al vezicii urinare.

Microelementele nutritive au reușit să inhibe tipurile specifice de enzime MMP (MMP-2 și MMP-9) până la 100%. În plus, am notat și că această combinație de microelemente nutritive a indus apoptoza (moartea naturală a celulelor canceroase) în celulele de cancer al vezicii urinare.*

Opțiunile curente de tratament pentru cancerul vezicii sunt îndepărtarea chirurgicală a vezicii urinare
și, în funcție de gradul de extindere al metastazelor, chimioterapia și radiațiile – împreună cu efectele
secundare asociate acestor proceduri. Rezultatele cercetărilor noastre în domeniul sănătății naturale
ar putea deci constitui o informație care să încurajeze discuțiile dintre pacienți și medici, despre modalitățile de stopare a răspândirii celulelor cancerului de vezică urinară.

*Ref: MW Roomi et al., Anti-Tumor Effect of Ascorbic Acid, Lysine, Proline, Arginine, and Green Tea Extract on Bladder Cancer Cell Line T-24; International Journal of Urology 2006, 13(4): 415-419.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/benefits-of-micronutrient-synergy-in-bladder-cancer/

Publicat cu permisiune