nutritional supplements 587904 1280 e1695913151302

Beneficiile suplimentelor cu ghimbir în tratarea bolilor autoimune

Noi cercetări au dezvăluit un rol potențial important pe care suplimentele cu ghimbir îl pot juca în controlul inflamației pentru persoanele care suferă de  boli autoimune.
[Sursa: medicalxpress.com]

Beneficiile potențiale ale ghimbirului merg dincolo de tratarea bolilor autoimune. Tot mai multe dovezi sugerează că poate susţine, de asemenea, îmbătrânirea sănătoasă, poate reduce morbiditatea și poate prelungi durata de viață sănătoasă.

Recunoscând că posedă proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, anticancerigene și antimicrobiene, un studiu recent a descris activitatea antivirală a ghimbirului ca fiind „remarcabilă”. Cercetătorii au propus că poate fi eficient în prevenirea și tratamentul bolilor asociate îmbătrânirii, inclusiv probleme gastrointestinale, cardiovasculare, respiratorii și neurologice.

O analiză cuprinzătoare anterioară, publicată în 2020 în revista Nutrients, a examinat 109 studii randomizate controlate care au testat ghimbirul. Beneficiile confirmate în această recenzie au inclus prevenirea sau reducerea stării de greață și vărsăturilor, un efect protector asupra sistemului gastrointestinal, potențialul său ca analgezic și utilizarea sa ca agent antiinflamator.

Aflați cum s-a descoperit că suplimentele cu vitamina D reduc riscul de boli autoimune,citind acest articol pe site-ul New Scientist.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/09/new-research-adds-evidence-to-the-benefits-of-ginger-supplements-for-treating-autoimmune-diseases/

Publicat cu permisiune