face mask on the ground 853x480 1

Cantităţile astronomice de deşeuri PPE arată că abordarea farmaceutică a eşuat în controlul pandemiei

Un studiu recent avertizează că echipamentele personale de protecţie de unică folosinţă (Personal Protective Equipment, PPE) duc la contaminarea mediului înconjurător,la scară mare. Publicat în revista Environmental Science and Technology de către un grup de cercetători din Portugalia și Canada, studiul arată că lunar se folosește un număr impresionant de 129 miliarde măști faciale din material plastic și 65 miliarde mănuși de plastic, ca răspuns la pandemia de coronavirus. Cercetătorii spun că revocarea recentă a interdicției în privința produselor din plastic de unică folosință au fost ”suportate în cea mai mare măsură de industria maselor plastice”

Waste Free Oceans (Oceane Fără Deșeuri), un grup care lucrează în scopul reducerii impactului global asupra fundului mării, spune că măştile faciale din material plastic au nevoie de până la 450 de ani ca să se degradeze şi să dispară din mediul înconjurător. Măştile aruncate pe străzi îşi vor găsi cel mai probabil drumul spre mare, prin intermediul reţelelor de canalizare şi al râurilor. Odată ajunse acolo, cu timpul se vor descompune în microparticule de plastic care pot fi înghiţite de peşti şi mamifere marine. Ocean Conservancy (Conservarea Oceanului), un grup de sprijin,  estimează că peste 600 de specii de animale marine suferă deja impactul plasticului şi deşeurilor care ajung în ocean. O astfel de poluare reprezintă o ameninţare majoră pentru viaţa oceanelor şi lanţul trofic.

Dar chiar şi când sunt aruncate în mod corect, produsele din categoria PPE sunt departe de a fi prietenoase cu mediul înconjurător. Considerate în general deşeuri medicale, majoritatea ajung la gropi de gunoi sau sunt incinerate. Doar o mică parte, estimată la aproximativ 10% este reciclată. Dar cum costurile economice generate de pandemie continuă să crească, unele municipalităţi au suspendat serviciile de reciclare. O investigaţie recentă a dat la iveală faptul că unele consilii din Marea Britanie fie au incinerat materialele reciclabile, fie le-au trimis la gropi de gunoi. În SUA multe programe de reciclare se confruntă cu perturbări severe. Coronavirusul pare că alimentează din ce în ce mai tare o nouă pandemie, cea a poluării generate de produsele din plastic

Îngrijorări cu privire la efectele secundare ale vaccinurilor bazate pe gene

doctor syringe 300x169 1

În cele din urmă, munţii din ce în ce mai înalţi de deşeuri plastice PPE sunt un semn clar al faptului că medicina farmaceutică a eşuat în controlul pandemiei de coronavirus. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) spune acum că „trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus” şi că efectele sale „vor fi simţite decenii de acum înainte”. La 6 luni după ce OMS a declarat că pandemia de coronavirus este o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional, cuvintele lui cu greu mai inspiră încredere în competenţa sau recomandările acestui organism global.

Între timp, în încercarea de instruire a cetăţenilor să se obişnuiască cu aşa numita „nouă normalitate”, liderii politici promovează dezvoltarea de vaccinuri farmaceutice ca fiind singura soluţie posibilă care ar putea duce la ridicarea restricţiilor din viaţa de zi cu zi. Utilizarea obligatorie a măştilor faciale este prezentată ca un preţ de plătit pe termen scurt până când va fi disponibil un vaccin. Totuşi, este de înţeles că viteza cu care au fost dezvoltate aceste vaccinuri a dat naştere unor îngrijorări cu privire la faptul că nu au fost suficient testate din punct de vedere al siguranţei.

Există în special îngrijorări în ceea ce priveşte efectele adverse ale vaccinurilor cu bază genetică, în prezent în curs de dezvoltare în Rusia, China, SUA, Germania, Marea Britanie şi alte ţări. Vaccinurile cu bază genetică se incorporează în ADN-ul celulelor umane. Prin urmare, efectele lor adverse ar putea să nu apară imediat, ci pot fi amânate timp de ani de zile sau e posibil să nici nu apară decât la următoarele generaţii.

Asistenţa medicală naturală este asistenţa medicală durabilă

Există modalităţi mai directe şi mai sigure de a controla coronavirusul. Un studiu recent publicat de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California arată că o combinaţie specifică de microelemente naturale poate bloca interacţiunea dintre punctul de ancorare al virusului şi „poarta de intrare” în celulele corpului omenesc. Cu un conţinut de polifenoli şi extracte din plante, combinaţia are efect simultan asupra mecanismelor cheie ale infecţiei: mai întâi prin limitarea expresiei receptorilor coronavirusului în celulele corpului umane şi în al doilea rând prin blocarea legării virale de receptorii rămaşi. Autorii studiului au concluzionat că, având o rată de blocare de aproape 100%, combinaţia de microelemente nutritive rivalizează cu eficacitatea oricărui vaccin – dar fără riscurile incalculabile ale acestuia din urmă.

Prin demonstrarea potenţialului microelementelor nutritive de a ajuta la controlul pandemiei,  studiul Institutului de Cercetare Dr.Rath arată de asemenea că aplicarea terapiilor naturale cu baze ştiinţifice pot duce, prin extrapolare, şi la reducerea deşeurilor PPE şi a contaminării mediului înconjurător. Spre deosebire de abordările farmaceutice – a căror poluare afectează din ce în ce mai mult lanţurile trofice, sursele de apă şi mediul înconjurător  –  microelementele nutritive nu sunt bune doar pentru oameni, ci de asemenea sunt nepoluante pentru planetă.  Este timpul să răspândiţi mesajul că asistenţa medicală naturală este asistenţa medicală durabilă.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/08/skyrocketing-levels-of-ppe-waste-show-pharma-approaches-are-failing-to-control-the-pandemic/

Publicat cu permisiune