Capsulele cu ulei de peşte îmbunătăţesc „vederea de noapte”

Un nou studiu a dat la iveală faptul că administrarea capsulelor cu ulei de peşte poate îmbunătăţi semnificativ „vederea de noapte”

COMENTARIU

Abilitatea de a vedea în condiţii de lumină slabă, precum şi sănătatea şi funcţionarea ochilor noştri, în general, sunt profund afectate de starea nutriţională.

Substanţele nutritive precum luteina, zeaxanthina, criptoxanthina, beta carotenul, zincul, bioflavonoidele precum şi vitaminele A şi C sunt esenţiale pentru funcţionarea corespunzătoare  a celulelor din retină şi maculă. În mod similar, substanţele nutritive precum aminoacidul cisteină, vitaminele C şi E şi acidul lipoic funcţionează împreună sinergic pentru a proteja funcţionarea nervului optic.

Vasele de sânge care furnizează sânge hrănind ochii sunt formate din celule care au nevoie de aminoacidul arginină pentru contracţie şi relaxare şi de vitamina C pentru a asigura o producţie optimă de colagen în vederea susţinerii puterii şi integrităţii vaselor de sânge. Vitamina C reduce tensiunea oculară. Totuşi, conţinutul acesteia din ochi descreşte natural, odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, pentru o întreţinere optimă a vederii, suplimentarea cu vitamina C este necesară.

Un studiu publicat în 2016 a descoperit că nivelurile crescute de vitamina C pot proteja împotriva progresului cataractei. Cercetătorii au descoperit că oamenii cu aport crescut de vitamina C au avut un risc cu 33% mai mic de progres al cataractei. Ei au avut de asemenea un cristalin mai „curat” decât cei care au consumat niveluri mai scăzute.

Află despre abordarea Dr.Rath bazată pe medicina celulară, pentru prevenirea şi controlul bolilor comune ale ochilor citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/12/taking-fish-oil-tablets-improves-night-vision/

Publicat cu permisiune