empty street

Carantina a redus numărul deceselor de COVID-19 doar cu 0,2%

“Un nou studiu desfăşurat la Universitatea Johns Hopkins a constatat că, la nivel mondial, carantina instituită din cauza pandemiei au prevenit doar 0,2% din decesele cauzate de COVID-19 și „nu au fost o modalitate eficientă de a reduce ratele mortalității în timpul unei pandemii.” [Sursa: nationalpost.com ]

COMENTARIU

Când au impus carantine naționale draconice în timpul pandemiei de COVID-19, guvernele au susținut că „urmează știința” și că nu există nicio alternativă. După cum arată acest nou studiu, totuși, închiderea școlilor și a granițelor, izolarea oamenilor în case și limitarea adunărilor publice nu au avut practic niciun efect în reducerea numărului de decese din cauza virusului. Cercetătorii declară direct că nu au găsit „nicio dovadă” că astfel de măsuri au avut vreun efect vizibil asupra mortalității cauzate de COVID-19.

Pe baza analizei lor, care a analizat 34 de studii preexistente, cercetătorii recomandă ca, având în vedere „efectele devastatoare” ale carantinei, acestea să fie „respinse ca instrument de politică pandemică”. În mod revelator, închiderile granițelor s-au dovedit a fi chiar mai puțin eficiente în salvarea de vieți decât carantina în sine, ratele mortalității fiind reduse cu doar 0,1%.

Citeşte despre alternative cu baze ştiinţifice, la carantină și distrugerea economică pe care aceasta o provoacă, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/02/lockdowns-only-reduced-covid-deaths-by-0-2-per-cent-johns-hopkins-study-finds/

Publicat cu permisiune