Article

Cartelul farmaceutic forţează impunerea vaccinării anuale împotriva COVID-19

Într-un interviu recent foarte revelator, Alex Gorsky, CEO al Johnson & Johnson,  a sugerat că oamenii ar putea fi nevoiţi să accepte vaccinări anuale COVID-19 în viitor. Conturând un scenariu similar cu cel al vaccinurilor gripale sezoniere, Gorsky a afirmat că, din cauza mutațiilor virusului, eficacitatea protectoare a vaccinurilor actuale poate dura doar un an înainte ca „rapelul” sau injectările secundare să devină necesare. Cum şi alți producători multinaționali de vaccinuri, cum ar fi Pfizer și Moderna, arată în mod similar acum că se îndreaptă spre această direcție strategică, în mod clar se fac pregătiri pentru constrângerea lumii în vederea acceptării vaccinărilor anuale COVID-19 ca normalitate.

Reflectând relația lor strânsă cu industria farmaceutică, guvernele marilor țări de investiții farmaceutice din lume au început deja pregătirea pentru programele anuale de vaccinare COVID-19. Nadhim Zahawi, ministrul guvernului britanic al vaccinurilor, a recunoscut recent la televiziunea BBC că Serviciul Național de Sănătate (NHS) din țara sa intenționează să planifice vaccinările anuale COVID-19 în fiecare toamnă. NHS din Marea Britanie a avut de mult legături strânse cu industria farmaceutică, o anchetă din 2016 dând la iveală faptul că peste 130 dintre oficialii săi se aflau pe statul de plată al companiei farmaceutice. Daily Telegraph, ziarul britanic care a descoperit povestea, a descris astfel de conflicte de interese ca fiind „sistemice” în cadrul NHS.

Vaccinarea prin plasturi de aplicat pe piele, spray-uri nazale și pastile

Dar vaccinarea cu ace este departe de a fi singura intervenție farmaceutică COVID-19 pregătită pentru lansarea la nivel mondial. Kate Bingham, specialistă britanică în speculaţii financiare, cu legături strânse cu industria farmaceutică, care anterior conducea așa-numita „Vaccine Taskforce” a guvernului britanic, spune că dorește să se stabilească modalități mai rapide de administrare a vaccinărilor cu coronavirus. Metodele propuse de Bingham includ utilizarea vaccinurilor sub formă de plasturi de aplicat pe piele, spray-uri nazale și pastile. Prin urmare, este grăitor faptul că, în timp ce conducea „Vaccine Taskforce” din Marea Britanie, a fost acuzată că nu a declarat în mod public că gestionează simultan investiții private în companii care dezvoltă medicamente pentru coronavirus. Într-o încercare oarecum stângace de a-și apăra conexiunile, guvernul britanic a publicat o declarație în care descria Bingham ca „un expert dovedit în descoperirea medicamentelor”, care este „bine cunoscut și foarte apreciat de companiile multinaționale farmaceutice și de vaccinuri”.

În culise, dezvoltarea tuturor celor trei abordări de inoculare susținute de Bingham este deja în curs. Într-un exemplu, o echipă de la Universitatea Swansea din Țara Galilor lucrează la ceea ce descrie drept „primul vaccin cu plasturi inteligenţi COVID-19 din lume”. Folosind utilizarea microneglelor pentru a elibera un vaccin, se pretinde că dispozitivul măsoară simultan și răspunsul inflamator al pacientului la vaccinare prin monitorizarea biomarkerilor din piele. Universitatea Swansea a avut legături strânse cu producătorii de medicamente și vaccinuri, cum ar fi AstraZeneca, GlaxoSmithKline (GSK) și altele.

În mod similar, o echipă de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie a anunțat recent dezvoltarea unui spray nazal COVID-19. Cercetătorii susțin că tehnologia lor ar putea oferi o abordare de vaccinare cu costuri reduse țărilor în curs de dezvoltare. Echipa este condusă de Dr. Muhammad Munir, despre care se spune că are „experiență mondială” într-un proces capabil să transforme ADN-ul în viruși infecțioși.

O metodă de administrare a vaccinurilor COVID-19 sub formă de pilule este, de asemenea, acum în studiile clinice. Dezvoltat în Marea Britanie, drepturile la nivel mondial asupra tehnologiei au fost recent achiziționate de compania de biotehnologie ImmunityBio. În prezent se desfășoară procese în Africa de Sud și Statele Unite, discutându-se extinderea acestora şi în Marea Britanie.

Pe baza acestor evoluții, este clar că industria farmaceutică și acţionarii săi consideră COVID-19 ca o oportunitate de afaceri pe termen lung. La fel ca și în cazul altor boli, mai degrabă decât să caute să pună capăt pandemiei, ei văd un potențial mai mare de profit în prelungirea acesteia.

Faceţi-vă auziţi

Niciuna dintre cele de mai sus nu trebuie considerată ca sugerând că organizația noastră se opune complet tuturor formelor de vaccinuri. Recunoaștem că vaccinurile pe bază de peptide, lanțuri scurte ale aminoacizilor naturali găsiți în alimente, au potențial în prevenirea și controlul unor boli precum cancerul, de exemplu. Oamenii de știință de la Dr. Rath Research Institute din California au publicat deja lucrări de pionierat în acest domeniu.

Faptul este însă că vaccinurile singure nu pot oferi o soluție pe termen lung pentru pandemia COVID-19. În schimb, pentru a stabili o cale de ieșire din actuala criză globală, trebuie să analizăm abordările care utilizează vitamina C în combinație cu alte microelemente nutritive. Spre deosebire de vaccinuri, cercetările arată că micronutrienții naturali pot regla sistemele de celule umane în așa fel încât să devină capabile să se protejeze împotriva tuturor variantelor sau mutațiilor coronavirusului. Eșecul politicienilor de a recunoaște existența acestei cercetări ucide pacienții. Este timpul să vă faceţi auziţi și să informați liderii politici că există metode mai bune de a rezolva lucrurile.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/02/pharma-cartel-pushing-for-annual-covid-19-vaccinations/

Publicat cu permisiune