Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (1)

ARV nu vindecă SIDA

Medicamentele ARV nu pot vindeca HIV sau SIDA (după cum se cere să se menţioneze clar pe eticheta acestora). Chiar şi pretinsa lor capacitate de a opri progresul bolii este îndoielnică. Eficienţa medicamentelor ARV şi posibilele beneficii ale acestora depind de o serie de factori, în special starea nutriţională a pacientului şi nivelul celulelor CD4 în momentul când se începe tratamentul cu medicamente ARV.

Există dovezi limitate (din studii necontrolate) în privinţa faptului că medicamentele ARV ar oferi beneficii clinice. Există anumite dovezi că medicamentele ARV duc la îmbunătăţirea markerilor surogat precum nivelul celulelor CD4.

Medicamentele ARV pot scădea încărcătura virală în sânge, dar dacă acest lucru se traduce în beneficii pentru pacient depinde şi de alţi factori precum numărul celulelor CD4 şi starea nutriţională a pacientului în momentul administrării tratamentului ARV. Astfel, într-o analiză bazată pe o populaţie de 1219 pacienţi aflaţi sub triplă terapie cu medicamente, condusă de Hogg et al. s-a raportat faptul că participanţii cu nivel al celulelor CD4 < 50/microlitru au fost de 6,67 ori iar cei cu niveluri 50-1999/microlitru de 3,41 ori mai predispuşi la deces decât cei cu niveluri de minim 200/microlitru. [Hogg et al JAMA (2001); 286:2568-2577].

Ulterior, într-un studiu retrospectiv pe 394 pacienţi la un centru de referinţă pentru HIV din Singapore, Paton et al. a constatat că malnutriţia în momentul începerii tratamentului ARV a fost semnificativ asociată cu rata redusă de supravieţuire. [Paton et al HIV Medicine (2006); 7:323-330].

În ceea ce priveşte întărirea sistemului imunitar, prin însăşi natura lor de a fi toxice pentru măduva osoasă şi sistemul celulelor sanguine, abilitatea ARV de a restabili sistemul imunitar al unui pacient este limitată.

Faptul că niciunul dintre produsele ARV comercializate în Africa de Sud şi dincolo de graniţele acesteia nu poate vindeca HIV sau SIDA este puţin cunoscut. Această breşă în cunoaştere are două motive:

1. Companiile farmaceutice multinaţionale investesc milioane de Rand în organizaţii care promovează medicamentele ARV în ciuda incapacităţii lor de a vindeca

2. În plus, aproape niciunul dintre pacienţii care iau medicamente ARV nu primesc prospectul cu informaţii despre produs – aşa cum cere legea – pentru că în multe cabinete şi spitale medicamentele ARV sunt în mod deliberat scoase din ambalajul producătorului, care conţine avertizările, cu mult înainte ca pastilele să ajungă la pacienţi.

Companiile farmaceutice multinaţionale susţin organizaţii speciale care se infiltrează în spitalele din ţările în curs de dezvoltare, sub aparenţa operelor de binefacere. O funcţie principală a acestor organizaţii este să scoată medicamentele ARV din ambalajele originale şi să le „reambaleze” în cutii colorate pregătite pentru administrare zilnică, înlăturând orice informaţie şi avertizare.

Una dintre aceste organizaţii de „reambalare” se numeşte „Médecins Sans Frontières” (MSF, Medici fără frontiere). Imaginea este luată dintr-o broşură a MSF şi arată cum pastilele ARV sunt „reîmpachetate” din containeele originale  (sus) în cutia unui pacient, fără a mai conţine nota de avertizare, ci doar  sigla colorată a MSF-

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2008/10/what-the-arv-defendants-dont-want-you-to-know-about-arvs-1/

Publicat cu permisiune

Citeşte şi

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (2)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (3)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (4)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (5)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (6)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (7)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (8)

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente (9)