Un studiu realizat la Universitatea din Leeds din Marea Britanie a concluzionat că consumul regulat de ceai verde nu numai că poate îmbunătăți puterea creierului, ci poate reduce şi riscurile de a suferi de demență mai târziu în viață. Acest lucru se datorează unui compus chimic care se găseşte exclusiv în ceaiul verde.
[Source: nationalworld.com]
Polifenolii din ceaiul verde au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice, care contribuie la efectele lor anticancerigene, beneficii cardiovasculare și sprijin pentru sănătatea generală. Dintre toți diferiții compuși chimici găsiți în ceaiul verde, galatul de epigalocatechină (EGCG) este de departe cel mai studiat.
EGCG a demonstrat acțiuni cu mai multe fațete împotriva cancerului, de exemplu. Funcționează în sinergie cu alte microelemente nutritive, precum vitamina C, lizina și prolina, controlând simultan mai multe mecanisme care afectează creșterea și răspândirea bolii. Studiile efectuate la Institutul de Cercetare Dr. Rath au dovedit că o combinație specifică de microelemente nutritive, inclusiv EGCG, este eficientă în prevenirea metastazelor și a creșterii de noi vase de sânge la tumori (anti-angiogeneză).
Deoarece este capabil să traverseze bariera hemato-encefalică, EGCG este, de asemenea, benefic pentru creier și sistemul nervos central, inclusiv împotriva bolilor precum Parkinson și Alzheimer. În plus, s-a demonstrat că această substanţă amelliorează declinul cognitiv indus de vârstă.
Află mai multe despre efectele de protecție a sănătății ale extractului de ceai verde EGCG, citind acest articol de pe site-ul nostru.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2024/02/green-tea-could-reduce-risk-of-dementia/
Publicat cu permisiune