12 02 artikel4

Chimioterapia afectează celulele musculare la doze mai mici decât se credea

“Cercetările anterioare au descoperit că chimioterapia poate declanșa pierderi musculare la persoanele care suferă de  cancer, dar un nou studiu a constatat că poate afecta și modul în care organismul construiește noi mușchi – și la doze mai mici decât se știa anterior.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Chimioterapia intoxică întregul corp și ucide atât celulele canceroase, cât și celulele sănătoase. Pentru a înrăutăți şi mai mult lucrurile,  aceasta afectează în special celulele sănătoase din organism care se înmulțesc rapid, cum ar fi celulele albe din sânge ale sistemului imunitar. Astfel, chiar în momentul în care corpul unui bolnav de cancer are cea mai mare nevoie de o apărare eficientă, celulele sale imunitare sunt sistematic distruse.

Nu trebuie să fii medic pentru a realiza că, dacă medicina trebuie să recurgă la aceste abordări de tip „armă automată”, aceasta poate însemna doar că nu înțelege în mod corespunzător cauzele și căile de bază ale bolii pe care încearcă să o trateze.

Pentru a fi eficiente împotriva cancerului, terapiile trebuie să poată viza în mod specific celulele canceroase, lăsând în același timp celulele sănătoase nevătămate. Prin urmare, în mod semnificativ, așa cum se recunoaște într-un studiu cheie publicat de oamenii de știință de la instituţia guvernamentală National Institutes of Health (NIH)  din SUA în 2005, substanța naturală vitamina C ucide selectiv celulele canceroase. Cercetătorii NIH au declarat în mod specific în acest studiu important că constatările lor dau plauzibilitate utilizării vitaminei C intravenoase în tratamentul cancerului.

Lucrările desfășurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au demonstrat că un grup de microelemente nutritive în combinaţie sinergică, printre care şi vitamina C, poate inhiba invazia a peste 40 de tipuri de cancer uman. Atunci când sunt utilizate în combinație, aceste microelemente nutritive sunt capabile să inhibe invazia și metastaza celulelor canceroase, înmulțirea celulelor canceroase și creșterea tumorii, formarea de noi vase de sânge care hrănesc tumorile (angiogeneza) și să inducă moartea naturală a celulelor canceroase (apoptoză). Nu există niciun medicament nicăieri în lume care să poată realiza toate aceste lucruri în mod eficient și în siguranță.

Află mai multe despre abordarea revoluţionară a medicinei celulare  în prevenirea şi controlul cancerului, citind cartea scrisă de Dr,Rath şi Dr. Aleksandra Niedzwiecki, „Victorie asupra cancerului”

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/12/chemotherapy-may-affect-muscle-cells-at-lower-doses-than-previously-thought/

Publicat cu permisiune