Chimioterapia și radioterapia provoacă deteriorarea funcției cognitive

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Los Angeles, California, confirmă că tratamentele cu radiații și chimioterapia pot cauza deteriorări ale funcției cognitive.

COMENTARIU

Pacienții cu cancer, care au fost supuși tratamentelor cu chimioterapie și radioterapie, raportează frecvent probleme de memorie, concentrare și schimbări de dispoziție. Numite adesea ”creierul chimio” (chemo-brain), aceste simptome au fost neglijate în trecut de medici, considerându-se că sunt cauzate de boala însăși. Totuși, din ce în ce mai multe cercetări arată că acestea sunt consecințele tratamentelor toxice împotriva cancerului.

În cazul chimioterapiei, toxicitatea crește deoarece tratamentul afectează nu numai celulele canceroase ci toate celulele din organele și sistemele corpului. Ca atare, pentru majoritatea pacienților, fiecare ciclu de medicamente otrăvitoare duce la dureri severe și o mulțime de alte probleme de sănătate. Pentru a-i ajuta să facă față acestui tratament, li se prescriu și mai multe medicamente. Care, inevitabil, cauzează la rândul lor efecte adverse și probleme suplimentare. În ciuda faptului că toate acestea nu aduc niciun beneficiu semnificativ, la mulți pacienți tratamentul cu chimioterapie continuă până la moarte.

Ca și cum nu ar fi suficient că substanțele folosite în chimioterapie sunt atât de toxice pentru pacienți, ele sunt și periculoase pentru alți oameni, chiar și după ce au părăsit corpul pacientului, sub formă de transpirație, urină, scaun,  lacrimi, spermă sau fluide vaginale. Persoanele care comportă un risc crescut de contaminare sunt membrii familiei, îngrijitorii și literalmente oricine atinge un pacient care face tratament cu chimioterapie.

Pentru a afla mai multe despre descoperirile revoluționare decisive în domeniul prevenției, controlului și în final eradicării cancerului pe cale naturală ale Dr,Rath, citiți cartea Victorie asupra cancerului! pe care o semnează alături de Dr. Aleksandra Niedzwiecki.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/11/cancer-study-confirms-chemotherapy-and-radiation-treatments-cause-cognitive-impairment/

Publicat cu permisiune