Noi cercetări efectuate de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă a confirmat încă o dată că tratamentul cu chimioterapie încurajează răspândirea cancerului. Publicat în revista Nature Cell Biology, studiul analizează două medicamente folosite frecvent în chimioterapie, paclitaxel și doxorubicin și examinează modul în care cancerul mamar răspunde la ele. Confirmând ceea ce alte studii raportează de ani de zile, cercetătorii au descoperit că utilizarea acestei clase de medicamente extrem de toxice poate declanșa noi tumori în alte părți ale corpului.
Studiul descrie faptul că cele două medicamente pentru chimioterapie utilizate în cazul cancerului mamar duc la producția de proteine specifice. Acestea circulă în sânge și, când ajung la plămâni, generează eliberarea de noi proteine și celule imune care pot facilita dezvoltarea celulelor metastatice de cancer. Prin continua vânzare și promovare de medicamente toxice pentru chimioterapie, industria farmaceutică se asigură că boala, departe de a fi eradicată, va continua să existe. Deci nu e de mirare faptul că cifrele de vânzări ale pieței globale de medicamente oncologice se așteaptă să crească până la 200 miliarde $ anual, până în 2020.
Otrăvirea pacienților canceroși cu derivate ale gazului de muștar
Toxicitatea medicamentelor folosite în chimioterapie nu este nici pe departe un fenomen al timpurilor moderne. Primele astfel de medicamente erau derivate ale gazului de muștar (iperită), un agent chimic de luptă folosit în Primul Război Mondial. Introdus în tratamentele pentru cancer începând din anul 1940, cercetarea aplicațiilor medicale ale componentelor gazului de muștar a continuat până în anii 1970. Ca dovadă cât de mici progrese s-au făcut de atunci în tratamentul cancerului, derivatele chimice ale gazului de muștar încă se folosesc pe pacienți și în zilele noastre.
Ca o consecință a acestui drum închis al lumii medicale, Organizația Mondială a Sănătății estimează că acum cancerul este responsabil de 9,6 milioane decese pe an. Cancerul mamar și cancerul pulmonar sunt cele mai răspândite forme ale acestei boli, fiecare din ele fiind responsabilă de peste 2 milioane de cazuri anual.
Costurile economice totale ale cancerului sunt la fel de înfricoșătoare, ajungând la peste 1 trilion $ anual. Și nu numai că nu dă semne de scădere, dar cum prețurile noilor așa-numiți anticorpi monoclonali sau molecule biosimilare pentru cancer ajung acum la 700,000 $ / pacient / an, prejudiciile aduse serviciilor naționale de sănătate şi economiilor naţionale sunt susceptibile să crească în anii ce urmează.
De aceea, având în vedere atât incidența cancerului cât și costurile sale economice în continuă creștere, este clar că abordarea farmaceutică nu este răspunsul la această boală mortală.
Medicina bazată pe medicamente stimulează incidența cancerului
Ca și cum toate acestea nu ar fi suficiente, problema este că medicamentele pentru chimioterapie nu sunt singurele care încurajează cancerul. În revoluționara lor carte Victorie asupra cancerului, Dr.Rath și Dr.Niedzwiecki descriu cum, în a 9-a ediție a United States National Institutes of Health Report on Carcinogens, aproape jumătate din substanțele listate ca și cauze ale cancerului sunt medicamente farmaceutice. Exemplele includ marea majoritate a medicamentelor folosite în tratamentul cancerului, aproape jumătate din toate antibioticele, peste jumătate din medicamentele prescrise pentru depresie și probleme de sănătate mintală, aproape toate medicamentele imunosupresoare ca și medicamentele anti-ulcer, antialergicele și multe alte tipuri de medicații.
Văzut în această lumină, noul studiu care confirmă pericolele chimioterapiei acționează ca un memento primit la timp, despre motivul pentru care trebuie să punem capăt afacerii cu boala a industriei farmaceutice. Nu numai că medicina bazată pe medicamente nu corectează deficitul microelementelor nutritive care este cauza primară a bolilor cronice, ci și perpetuează incidența cancerului – unul dintre cei mai mari ucigași ai lumii industrializate – alimentându-l cu tratamente care sunt date pacienților cu promisiunea că îi vor vindeca. Necesitatea de a pune capăt acestei șarade imorale este din ce în ce mai mare și mai urgentă.
Articol de Paul Anthony Taylor
Publicat cu permisiune