Coenzima Q10 creşte şansele de supravieţuire în caz de septicemie, o cauză frecventă a decesului pacienţilor cu coronavirus

Un nou studiu a descoperit că, coenzima Q10 (CoQ10)reduce markerii inflamatori şi creşte şansele de supravieţuire ale pacienţilor cu septicemie. Afecţiune care pune viaţa în pericol şi se face răspunzătoare de 8 milioane de decese anual, la nivel global, septicemia apare atunci când o infecţie este scăpată de sub control şi declanşează un răspuns imun copleşitor. Cum septicemia este o cauză obişnuită de deces în cazul pacienţilor cu coronavirus, această descoperire adaugă şi mai multă susţinere potenţialului ca abordările de sănătate naturală să salveze vieţi în această pandemie.

Publicat de cercetători din Iran, studiul a fost desfăşurat sub forma unui studiu randomizat controlat care a investigat eficienţa CoQ10 atunci când se administrează suplimentar faţă de tratamentul standard pentru septicemie. Studiul a inclus 40 de pacienţi care au fost împărţiţi în 2 grupuri egale. Un grup a primit 100 mg CoQ10 de 2 ori pe zi timp de 7 zile iar celălalt a funcţionat ca grup de control. Rezultatele studiului au arătat că pacienţii cărora li s-a administrat CoQ10 au avut un risc mai scăzut de deces. 13 pacienţi din grup (65%) au decedat, comparativ cu doar 4 (20%) din grupul celor care au primit CoQ10.

Pacienţii care au primit CoQ10 au avut şi marketi inflamatori reduşi. Asociat nu numai cu infecţiile, ci şi cu rănile şi bolile precum bolile cardiovasculare şi cancerul, răspunsul inflamator are potenţialul de a deteriora corpul deoarece implică descompunerea ţesuturilor. Cercetări anterioare desfăşurate de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive este deosebit de benefică în inflamaţii şi superioară medicamentelor farmaceutice în controlul mecanismului său cheie.

Deficitul de microelemente nutritive, obişnuit în septicemie

Cercetătorii iranieni notează în studiul lor că mai multe studii anterioare au demonstrat nivelurile scăzute ale CoQ10 la pacienţii cu septicemie. Această desoperire se potriveşte conceptului medicinei celulare a Dr.Rath care explică deficitul de microelemente nutritive ca şi cauză primară a celor mai comune boli ale zilelor noastre.

Alţi cercetători au confirmat încă o dată legătura dintre septicemie şi deficitul de microelemente nutritive. Într-o lucrare ştiinţifică publicată în 2018, Dr.Paul E.Marik, un medic de terapie intensivă al Facultăţii de Medicină Eastern Virginia din SUA a arătat că 40% dintre pacienţii cu şoc septic, forma gravă a septicemiei, aveau niveluri extrem de scăzute de vitamina C, ceea ce corespunde diagnosticului de scorbut. Reluând ceea ce Dr.Rath spune deja de 3 decenii, lucrarea dr.Marik arată că oamenii sunt printre puţinele mamifere incapabile să sintetizeze vitamina C în ficat. Oglindind abordarea sinergiei microelementelor nutritive propusă de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, dr.Marik a avut rezultate impresionante în urma tratării pacienţilor cu septicemie cu o combinaţie de vitamina C, vitamina B1 şi hormon hidrocortizon, administrată intravenos.

Cercetări suplimentare au descoperit o asociere semnificativă între deficitul de vitamina D şi riscul de septicemie. Se ştie că deficitul de vitamina D măreşte riscul de deces în rândul pacienţilor în stadiu critic al bolii. Cercetări ulterioare arată că la acei copii care au septicemie şi sunt în stare critică prevalează un deficit de vitamina A.

Odată cu descoperirile recente ale cercetătorilor din China, cum că uleiul de peşte reduce semnificativ mortalitatea şi scade perioada în care pacienţii cu septicemie în stare critică rămân în unităţile de terapie intensivă, se acumulează dovezi ştiinţifice în sprijinul ideii că abordările sănătăţii naturale pot juca un rol important în reducerea la nivel mondial a mortalităţii cauzate de această afecţiune care poate pune viaţa în pericol.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/04/coq10-improves-survival-from-sepsis-a-common-cause-of-death-in-coronavirus-patients/

Publicat cu permisiune